Bebek katilinden yeni silah denemesi: Davud Sapanı testleri geçti

Bebek katili İsrail'in, ABD ile ortak geliştirdiği Davud Sapanı hava savunma sisteminin son testlerinde başarılı olduğu öğrenildi. 40-300 km menzilli sistem; balistik füzeler, roketler, seyir füzeleri ve uçakları etkisiz hale getiriyor.

GİRİŞ 12.02.2026 01:02 GÜNCELLEME 12.02.2026 10:48

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail-ABD ortak üretimi olan sistemin test sürecine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Davud Sapanı'nın (David’s Sling) "füzeler, roketler, seyir füzeleri ve uçaklar dahil çeşitli tehditleri engellemek üzere tasarlandığı" belirtilerek, yapılan çok sayıda testin başarıyla tamamlandığı ifade edildi.

Testlerin mevcut ve ortaya çıkabilecek farklı türde zorlu senaryoları kapsadığı aktarıldı, ancak içeriğe dair ayrıntı paylaşılmadı.

Sistem, İsrail Füze Savunma Kurumu ile ABD Füze Savunma Ajansı (MDA) tarafından geliştiriliyor.

ÇOK KATMANLI HAVA SAVUNMASI

İsrail'in hava savunma sistemi mimarisi, Demir Kubbe (4-70 kilometre), Davut Sapanı (40-300 kilometre), Arrow 2 (500 kilometre) ve Arrow 3 (2 bin 400 kilometre) olmak üzere 4 katmana ayrılıyor.

İsrail ordusunun envanterinde ayrıca ABD yapımı THAAD balistik füze savunma sistemleri de bulunuyor.

İRAN'A KARŞI HAZIRLIK

ABD'nin İran'a yönelik saldırısına ilişkin müzakereler sürerken İsrailli yetkililer, her türlü duruma karşı hazırlık yapıldığını belirtiyor.

BÖLGESEL GERİLİMDE KRİTİK ADIM

İran lideri Ali Hamaney, 1 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ABD'nin ülkesine saldırması durumunda savaşın bölgesel olacağını söylemişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise bir gün sonra 2 Şubat'ta İran'ın ülkesine saldırısına sert şekilde karşılık verecekleri tehdidinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Doktor 1 ay önce Şikayet Et
    İlahi adalete Önleyemezler
    Cevapla
  • Bekir 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in azraili kuzeyden gelecek bunu biliyolar zaten kutulslari yok
    Cevapla
  • Baturay 1 ay önce Şikayet Et
    Hesap etmedikleri şey başlarına gelecek felaketi havadan bekliyorlar ama hiç beklemedikleri yerden gelecek. Kaçınılmaz son.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçek savaşta bir deneyin bakalım. Çelik kubbe, patriot hani çok iyiydi, gerçek savaşta pert. Sırf algı yapıyorlar.
    Cevapla
  • Baris 1 ay önce Şikayet Et
    Er veya geç onları yeneceğiz. Çünkü artık boş boş oturup ağlayıp kaderimize razıyız demiyoruz. Ülkemin insanın kafası artık ne yapması gerektiğini savaşın ve mücadelenin asla bitmediğini anlamış olması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bakan Gürlek'e dikkat çeken Özgür Özel talimatı
Çin, Atlas drone sürü sistemiyle ilk kez sahneye çıktı: Tam 96 İHA aynı anda!