Yunan hükümeti harekete geçti: Eğer gerçekse bizim olmalı!

Yunan Hükümet Sözcüsü Marinakis, bir internet sitesinde satışa sunulan ve İkinci Dünya Savaşı'nda 200 Yunan vatandaşın infaz edilmeden önce çekildiği düşünülen fotoğrafları, Yunan devletinin edinmek için girişimde bulunduğunu açıkladı.

Yunan hükümeti harekete geçti: Eğer gerçekse bizim olmalı!
Yunan hükümeti harekete geçti: Eğer gerçekse bizim olmalı!
GİRİŞ 16.02.2026 16:39 GÜNCELLEME 16.02.2026 16:39

Haftalık basın toplantısında konuşan Pavlos Marinakis, uluslararası bir internet sitesinde satışa sunulan ve Nazi işgal güçlerinin 1 Mayıs 1944'te 200 Yunan siyasi mahkumu infaz etmeden önce çekildiği tahmin edilen fotoğraflara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Fotoğrafların gerçek olduğunun tespit edilmesi halinde daha önce yayımlanmamış ve tarihi değere sahip belgeler niteliğinde olacağını belirten Marinakis, "Eğer orijinallerse Yunan devleti bu fotoğrafları almalı." ifadesini kullandı.

Marinakis, Kültür Bakanlığının konuyla ilgili çalışma başlattığını da aktardı. Yunan basınında yer alan haberlerde ise fotoğrafların Belçikalı sahibinin internet üzerinden satış işlemini durdurduğu bildirildi.

KAYNAK: AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir emanet deposu vakası daha: 2 kilo altın, 6 bin 400 dolar çalındı
Her şey değişti! 33 milyon araç sahibini ilgilendiriyor! Paranızı peşin alacaksınız