ABD'den son dakika İran açıklaması: Tüm seçenekler masada!

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İran ile yürütülen nükleer konulu dolaylı müzakerelerin ikinci turunun "bazı açılardan iyi geçtiğini" belirtti.

GİRİŞ 18.02.2026 08:02 GÜNCELLEME 18.02.2026 08:04
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İran ile Cenevre'de yapılan dolaylı nükleer müzakerelerin ikinci turunun bazı açılardan verimli geçtiğini açıkladı.
  • Vance, İran'ın ABD'nin kırmızı çizgilerini henüz kabul etmediğini belirtti.
  • Vance, Trump'ın diplomasi yoluyla bir çözüm bulmaya çalıştığını ancak gerektiğinde diğer seçeneklerin de masada olduğunu söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İran ile İsviçre'nin Cenevre şehrinde yürütülen nükleer konulu dolaylı müzakerelerin ikinci turu hakkında Fox News haber kanalına açıklamalarda bulundu. İkinci tur müzakerelerin bazı açılardan verimli geçtiğini ancak Tahran'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın kırmızı çizgileri konusunda temkinli olduğunu ifade eden Vance, "Müzakereler bazı açılardan iyi geçti. Tekrar bir araya gelmeyi kabul ettiler. Ancak öte yandan, başkanın bazı kırmızı çizgiler belirlediği ve İranlıların henüz bu çizgileri fiilen kabul edip üzerinde çalışmaya istekli olmadıkları çok açıktı" değerlendirmesinde bulundu.

"İRAN’IN NÜKLEER SİLAHLARA SAHİP OLMAMASI KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

ABD’nin kırmızı çizgilerinin arasında İran’ın hiçbir şekilde nükleer silah sahibi olmamasının bulunduğunu hatırlatan Vance, "İran’ın nükleer silah elde etmekle ilgilendiğini açıkça gösteren bir dizi unsur var" dedi.

İran’ın nükleer silahlara sahip olmasının nükleer silahlanma yarışını hızlandıracağını belirten Vance, "Eğer İran nükleer silah edinirse, onlardan sonra nükleer silah edinmeyi isteyecek birçok rejim daha var. Bunlardan bazıları dostane, bazıları o kadar da dostane değil" diye konuştu.

Son dakika: ABD ve İran'dan peş peşe açıklamalar! Çok sayıda savaş uçağı gönderildiSon dakika: ABD ve İran'dan peş peşe açıklamalar! Çok sayıda savaş uçağı gönderildi

"ABD DİPLOMASİDEN YANA, ANCAK TÜM SEÇENEKLER MASADA"

Trump’ın öncelikli olarak diploması yoluyla ya da başka şekilde İran'ın nükleer silaha sahip olamayacağı bir çözüm bulmaya çalıştığını belirten Vance, "Bu konunun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Ancak başkan, diplomasinin doğal sınırına ulaştığını düşündüğü anda süreci sonlandırma yetkisini saklı tutuyor. Umarız o noktaya gelmeyiz, fakat gelinirse, bu karar başkana ait olacak" ifadelerini kullandı.

  • ABD’nin diplomatik çözümden yana olduğunu yineleyen Vance, buna rağmen "Tüm seçenekler başkanın masasında duruyor" hatırlatmasında bulundu
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    zaten var nükleer silah tüm islam aleminde.sen vaktini bekle hele itrail
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Aylarca Venezuela "uyuşturucu kaçakçısı" dedi. İki-Üç tekne vurdu. VENEZUELA'yı aldı. KONU DİREK PETROL GANİMETİNE DÖNDÜ. İsrail'de "nükleer varken" körün gözüne sokar gibi "İRAN nükleer zenginleştiremez" diye başladı. Netenyahu Eipstein dosya ucunu gösterdi. ŞİMDİ İRAN DA REJİM DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK demeye başladı.
    Cevapla
  • Ersin 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi ya ! Emin misin?!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Rusya NATO terör örgütüyle savaşıyo adı Ukranya,ABD İran'la savaşama arkada Çin var blöf yapıyo
    Cevapla
  • Adalet 1 ay önce Şikayet Et
    Eceli gelen it misali ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den son dakika İran açıklaması! Beyaz Saray resmen ilan etti
AK Parti'den Özgür Özel'e sert tepki: Kullandığı dil Türkiye karşıtlığının dili!