Meloni Macron'u kızdırdı! Yine karşı karşıya geldiler! 'İşine bak' tepkisi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'da darbedilen sağcı gencin ölümünü "tüm Avrupa için bir yara" olarak niteleyen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye tepki gösterdi.

GİRİŞ 19.02.2026 22:46 GÜNCELLEME 19.02.2026 23:06

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İtalyan Başbakanı'nın Fransa'da öldürülen gençle ilgili yorumunu değerlendirdi.

BFMTV'nin haberine göre Giorgia Meloni'nin Fransa'nın Lyon şehrinde solcu ve aşırı sağcı gruplar arasında çıkan kavgada bir gencin hayatını kaybetmesini "tüm Avrupa için bir yara" olarak nitelemesine ilişkin Macron, "Kendi ülkelerinde rahatsız edilmek istemeyen milliyetçilerin başkalarında olup bitenlerle ilgili ilk yorum yapanlar olduklarını görmek beni her zaman şaşırtıyor" ifadelerini kullandı.



'YORUM YAPMAYI BIRAKSIN'

Macron, hiçbir ideolojinin ya da fikrin şiddeti haklı çıkarmayacağını yineleyerek, Meloni'den "başkalarında olup bitenler hakkında yorum yapmayı bırakmasını" istedi.

MELONİ NE DEMİŞTİ?

İtalya Başbakanı Meloni, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, gencin hayatını kaybetmesinin "tüm Avrupa için bir yara" olduğunu söylemişti.

Lyon'da 12 Şubat'ta karşıt gruplar arasında çıktığı öne sürülen kavgada Quentin Deranque isimli gencin hayatını kaybetmesinin ardından solcu ve aşırı sağcı siyasi partilerin temsilcileri arasında da gerilim artmıştı.

CİNAYET SORUŞTURMASI AÇILDI

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden Rima Hassan'ın konferansa katılmak üzere 12 Şubat'ta Lyon'da bulunduğu sırada yaşanan şiddet olayının, aşırı sağcı ve solcu gruplar arasında çıktığı iddia edilmişti.

Aşırı sağcı Nemesis isimli grup, gencin hayatını kaybetmesinden solcu Jeune Garde isimli grubu sorumlu tutarken, bu konuda henüz resmi açıklama yapılmadı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X'ten yaptığı açıklamada, Fransa'da hiçbir dava ya da ideolojinin, gencin ölümünü haklı çıkaramayacağını vurgulayarak, itidal çağrısında bulunmuştu.

Fransız basınına yansıyan güvenlik kamerası kayıtlarında, Lyon kentinin 5. bölgesinde bir grubun 3 genci darbettiği, gençlerden 2'sinin olay yerinden kaçmayı başardığı, diğerinin ise yerde hareketsiz yattığı görülmüştü.

Lyon Savcılığından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden Deranque'a 6 kişinin birlikte saldırdığının tespit edildiği belirtilmişti.

Deranque'ın başından aldığı darbe nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği olaya ilişkin cinayet soruşturması açılmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    küfür tek millettir
    Cevapla
  • Osmanlı tokadı. 1 ay önce Şikayet Et
    Meloni Makrona sende Selman gibi sessiz kal mı dedi acabaaa...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa kirliği dağılması yakın
    Cevapla
  • GEVURDAN İNSAF 1 ay önce Şikayet Et
    Ne amerikada ne araplarda, avrupada, rusyada, hatta türki cümhuriyetleri ve çinde hapise, polisin askerin elne düşmüşsen işin bitti
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    evlilikte denklik lazım. buna göre bir devlet başkanı başka bir devlet başkanı ile evlenmeli.
    Cevapla
  • Msfr 1 ay önce Şikayet Et
    What?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hürmüz Boğazı'ndan geçmenin tek şartı var! Yeni dönem başlıyor
İsrail'den son dakika Lübnan kararı! Netanyahu ateşkesten vazgeçti