Gazze'de ne kadar polis görevlendirilecek? Kritik toplantıda rakamı duyurdu

Son dakika haberi... Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi (NCAG) Başkanı Ali Şaas, Gazze Şeridi'nde 60 gün içinde 5 bin polis gücünün görevlendirileceğini açıkladı.

GİRİŞ 20.02.2026 07:53 GÜNCELLEME 20.02.2026 09:08

Son dakika haberi... Şaas, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlığında Washington'da düzenlenen Gazze Barış Kurulu'nun ilk toplantısında konuştu.

Gazze Şeridi'nin büyük bir yıkıma uğradığını vurgulayan Şaas, son derece zorlu şartlar altında olduklarını dile getirdi.

5 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLECEK

Dört ana başlığa odaklandıklarını ifade eden Şaas, "İlk öncelik güvenliğin yeniden sağlanması. 60 gün içinde 5 bin Gazzeli polisin eğitilmesi ve görevlendirilmesiyle tek otorite, tek yasa ve tek silah altında profesyonel sivil polis teşkilatı kurulacak." dedi.

İkinci önceliklerinin ekonomik faaliyetlerin canlandırılması olduğunu belirten Şaas, özellikle gençler başta olmak üzere Gazze'de istihdam oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Şaas, üçüncü olarak acil yardım çalışmalarının sürekliliğinin sağlanması, son olarak da elektrik, su, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere erişimin yeniden tesis edilmesinin geldiğini aktardı.

Şaas, konuşmasının sonunda Trump'ı "barışı sağlayan" olarak nitelendirdi.

Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi'nden yapılan açıklamada, polis gücü kurulacağı belirtilerek bunun için ilan açıldığı duyurulmuştu.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Ahsen 2 saat önce Şikayet Et
    Polis gücünü Ürdün ve Mısır eğitecekmiş görev bu iki ülkeye verildi ben bu iki ülkeyede gittim hakikatten oranın polisleri çok eğitimli kuş uçurtmuyorlar
    Cevapla
  • German 50 4 saat önce Şikayet Et
    Sorumlu komutan ABD li olay bitmiştir
    Cevapla
  • Altın öğüt 4 saat önce Şikayet Et
    Bu polisler yardımları talan eden evleri soyan çetelerden olacakmış maalesef.
    Cevapla
  • Okuyucu 5 saat önce Şikayet Et
    Polis ne yapacak Gazzelilere İsrail’e karşı eylem taviz yapmayın diye kendi vatandaşını mı uyaracak
    Cevapla
  • Urfali 5 saat önce Şikayet Et
    Eger ki türk askeri filistinde görev almassa ve engellenirse ? ilel ibet türkiye,nin en büyük düșmani israil olacak herkes bunu kafasina böyle yazsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Oruç tutan kişilerin en fazla olduğu ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
Netanyahu'dan son dakika İran açıklaması: Orduya 'savaşa hazırlanın' emri