ABD'den İran açıklaması: Tüm seçenekler masada
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran ile yürütülen süreçte tüm seçeneklerin masada olduğunu belirterek, Tahran yönetiminin anlaşma yapması gerektiğini söyledi. Trump ise, "Anlaşma sağlanamazsa İran için kötü olacak." demişti.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Colorado ziyareti sırasında basın mensuplarına, İran'la devam eden müzakerelere ve askeri müdahale ihtimaline ilişkin değerlendirmede bulundu.
"TÜM SEÇENEKLER HER ŞEY MASADA"
İran'ın anlaşma yapması gerektiğini, Başkan Trump'ın da bunu tercih ettiğini kaydeden Hegseth, anlaşmaya varılamaması durumunda Trump'a sunulacak seçeneklerin olduğunu belirtti.
Hegseth, askeri saldırı ihtimalinin gündemde olup olmadığına yönelik soruya da "Her şey masada. Bu Başkan'ın kararıdır. Biz bir anlaşmaya varılmasını sağlamak için buradayız. İran'ın iyi bir anlaşma yapmasının bilgece olacağını düşünüyorum." yanıtını verdi.
Trump'tan İran'a yeni tehdit: Anlaşma olmazsa çok kötü bir gün olacak
TRUMP, "İRAN İÇİN KÖTÜ OLACAK" DEMİŞTİ
ABD Başkanı Donald Trump da Genelkurmay Başk"anı Dan Caine'in "İran'la savaşa karşı olduğu" yönündeki iddiaların tamamen yalan olduğunu belirterek, "anlaşma sağlanamaması halinde İran için sonucun kötü olacağı" uyarısında bulunmuştu.
Trump, "Yalan haber medyasında, General Caine'in İran'la savaşa girmeye karşı olduğu yönünde haberler dolaşmaktadır. Bu haberler yüzde yüz yanlıştır. General Caine, hepimiz gibi savaş görmek istememektedir ancak İran'a karşı askeri düzeyde bir karar alınırsa, bunun kolayca kazanılacağı görüşündedir. Kararı veren benim, anlaşma olmasını tercih ederim ama anlaşma olmazsa o ülke (İran) ve ne yazık ki halkı için çok kötü bir gün olacak." demişti.
İRAN-ABD GÖRÜŞMELERİ
İran ile ABD arasında, Haziran 2025'te İsrail ve ABD'nin İran'a saldırıları sonrasında kesintiye uğrayan nükleer görüşmeler, Umman'da 6 Şubat'ta yeniden yapılmıştı.
Müzakerelerin ikinci turu 18 Şubat'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenmişti.
ABD ile İran arasındaki heyetlerin 26 Şubat'ta yine Cenevre'de bir araya gelmesi bekleniyor.
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtBizde derler ısıracak köpek havlamazBeğen
-
HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet EtBAKARA SURESİ 11/12 ; “Onlara: Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın! dendiği zaman, “Hayır! BİZ ANCAK ISLAH EDİCİLERİZ” derler. Dikkat edin! ONLAR BOZGUNCULARIN TA KENDİLERİDİR; fakat bunun farkına varmazlar.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Baba 1 ay önce Şikayet EtÖyle mi Tramp(et) dünya ile alay et bakalım. Abd, İsrail, İngiltere'nin bu fitnelerden boğulacakları bu zulümlerin bedelini ödeyecekleri gün de gelecek. Zulm ile abad olanın sonu berbat olur. Abd dağılmaya ak mı yani. Kibir enaniyetle konuşma bu kadar. Bir bakarsın senin için kötü olurBeğen Toplam 5 beğeni
-
Adalı 1 ay önce Şikayet EtAmerika o kadar emin konuşma, İran için kötü olacaksa Amerika için iyi olmayacak, eminim Amerika için de kötü olacak, Amerika tıpkı Venezuella gibi İran'ı masrafsız teslim almak istiyor ama İran o kadar kolay lokma.a degil, Amerika'nın boğazında kalacak.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Vatandaş 1 ay önce Şikayet EtIsıran it dişini göstermezBeğen Toplam 5 beğeni