ABD saatlerce takip edip el koydu! Gözdağı verdi: Başka hiçbir ülke bunu yapamaz
Son dakika haberi: ABD Savunma Bakanlığı, ABD Hint-Pasifik Komutanlığı’nın (INDOPACOM) Hint Okyanusu'nda yaptırım uygulanan bir petrol tankerine el koyduğunu açıkladı.
ABD, Karayipler'de uyguladığı petrol karantinası ihlal eden petrol tankerinin peşine düştü. ABD Savunma Bakanlığı, Karayipler'de uygulanan petrol karantinasını ihlal ederek kaçmaya çalışan Bertha adlı petrol tankerini Karayipler'den Hint Okyanusu'na kadar takip ettiği aktardı.

Bakanlık, ABD Hint-Pasifik Komutanlığı’nın (INDOPACOM) Hint Okyanusu'nda söz konusu petrol tankerine el koyduğunu açıklayarak, "Başka hiçbir ülke bu mesafeden yaptırımları uygulamak için küresel erişime, dayanıklılığa veya iradeye sahip değildir. Uluslararası sular, yaptırım uygulanan aktörler için bir sığınak değildir. Kara, hava veya deniz yoluyla, kuvvetlerimiz sizi bulacak ve adaleti sağlayacaktır. Savunma Bakanlığı, yasadışı aktörlerin ve onların vekillerinin denizcilik alanında manevra özgürlüğünü engelleyecek." dedi.
-
3922 1 ay önce Şikayet EtAbd dünyada perstijini tamamen kaybediyor abd yanlız kalacağı günler yakınBeğen
-
ahmet 1 ay önce Şikayet Etabd haydut devlet olma yolunda hızla ilerliyorBeğen Toplam 5 beğeni
-
Misafir vatandaş 1 ay önce Şikayet EtÇocuk tacizcileri hedef saptırıyor..Beğen Toplam 5 beğeni
-
Yasin 1 ay önce Şikayet EtModern korsancılık oynuyorlar.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Kaan 1 ay önce Şikayet EtTanker kısıtlamasını kim çıkardı? Niye çıkardı peki?Beğen Toplam 2 beğeni