İran'dan yeni hamle: NOTAM yayınladılar
İran, Azerbaycan sınırına yakın Hazar Denizi kıyı ve açıklarında insansız hava aracı (İHA) faaliyeti için NOTAM yayımladı.
İran, ülkenin kuzeyinde gerçekleştirilecek insansız hava aracı (İHA) faaliyetlerine ilişkin havacılara yönelik NOTAM (havacılar için bildiri) yayımladı. ABD Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Azerbaycan sınırına yakın Hazar Denizi kıyı ve açıklarında İHA faaliyeti yapılacağı duyuruldu.
Yayımlanan NOTAM’da, söz konusu bölgede yer seviyesinden 10 bin feet irtifaya kadar olan hava sahasının 25 Şubat ile 20 Mart tarihleri arasında kısıtlı kabul edileceği belirtildi.

MÜZAKERE SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Haziran 2025'te İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarıyla kesintiye uğrayan diplomatik süreç, Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin çabalarıyla yeniden canlandırıldı. İki ülke arasındaki dolaylı müzakerelerin üçüncü turu 26 Şubat'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleşecek.
ABD'NİN 300'DEN FAZLA JETİ ORTA DOĞU'DA
ABD ile İran arasındaki gerilim artarken, Washington yönetimi, Orta Doğu'daki ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) üslerine 300'den fazla jet ve askeri uçak gönderdi. Bunlarla birlikte, bölgede USS Abraham Lincoln ve USS Gerald R. Ford uçak gemilerindeki 8 ve 9 numaralı uçak gemisi hava filoları da yer alıyor.
ABD 300'den fazla jeti Orta Doğu'daki üslerine konuşlandırdı

-
Aydın 3 hafta önce Şikayet EtAbd ne isterse yapar. Aaağzunı açamazsın.Beğen
-
Tarafsız 3 hafta önce Şikayet EtEmin ile lun bugün Türkiye Pakistan İran a tam destek verse abd kaçar buradan 24 saatte.. inşallah o günlerde gelir..Beğen Toplam 2 beğeni
-
Doğrular 3 hafta önce Şikayet EtTam Savaş senaryosu Amerika'nın bütün güçlü takımları İran çevresinde Amerika'nın ikinci bir düşmanı olsa şu an Amerika'ya gelir oturur Amerika'yı daha rahat elde edebilir Amerika İran'dan tasını tarağını toplayasa kadar 15-20 gün geçerBeğen Toplam 3 beğeni
-
Hikobaba 3 hafta önce Şikayet EtOnlarda bunu düşünmüyor öylemi öyle ABD yi başı boş bırakıp İran'a hamle yapacaklar ABD nin gönderdiği %10 Luk bir güç bile değil resmi kayıtlarında envanteri bile bunun 100 katı bir okadar da bilinmeyeni varBeğen
-
Anamurlu 1 ay önce Şikayet EtABD korkaladı.Blöfle işi halletmeye çalışıyor.Hipersonik füzeleri gönderirse uçak gemisi batmasa da kullanılamaz hale gelir.Amerika’nın karizması çizilir .Arkadına baka baka gider.Bundan korkuyor.Beğen Toplam 10 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtOrta doğuda. Devlet yok devlet olsa. Hepsi hayin amarika. İsrail. Yahudi uşağı olmuş. Abd. Yi buraya gönerler. Ama nerdeBeğen Toplam 11 beğeni