İsrail Lübnan'da kara işgalini genişletecek
İsrail, Lübnan’da kara işgalini genişletme kararı aldığını açıkladı.
İsrail, son dönemde Hizbullah ile artan gerilimi bahane göstererek Lübnan'ın güneyinde kara işgalini genişletme kararı aldığını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın ofisinden yapılan açıklamada, Katz ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İsrail ordusuna Lübnan içinde daha fazla bölgede konuşlanma yönünde talimat verdiği belirtildi. Katz, İsrail'in işgalini genişletmesiyle Lübnan'da Hizbullah ile artan gerilim karşısında, sınırdaki İsrail yerleşimlerini korumayı amaçladıklarını öne sürdü.
GENİŞLEME BAŞLADI
Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail birliklerinin yoğun saldırılarla hedef aldığı Lübnan'ın güneyindeki işgalini genişletip bazı beldelere ilerlediğini belirtti.
HAMANEY'İN ÖLÜMÜYLE BAŞLADI
ABD ile İsrail'in 28 Şubat'ta düzenlediği ortak saldırısında İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in öldürülmesinin ardından Lübnan Hizbullah'ı İsrail'e füze ve roket saldırısında bulunarak İran'ın misillemelerine katılmıştı.
Buna karşılık İsrail, başta başkent Beyrut olmak üzere Lübnan genelinde geniş çaplı hava saldırıları düzenlemişti.
İsrail, Ekim 2023'te Lübnan'a saldırı başlatmış, Eylül 2024'te bu saldırı geniş çaplı savaşa dönüşmüştü. Savaşta 4 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 17 bin kişi yaralanmıştı.
Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024'te sağlanan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail'in ateşkesi binlerce kez ihlal ettiği bildirilmişti.
İsrail, Lübnan'da 8 Ekim 2023'ten sonra ele geçirdiği 5 tepeyi hâlâ işgal altında tutarken, onlarca yıldır işgal ettiği bazı bölgelerdeki varlığını da sürdürüyor.
YAYIN MERKEZLERİNİ HEDEF ALDI
Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail uçakları Dahiye'de yer alan Nur Radyosu'nun bulunduğu binayı hedef aldı. İsrail ordusu gece saatlerinde de Hizbullah'a bağlı Al Manar Televizyon kanalının binasını vurmuştu.
İsrail ordusu sabah erken saatlerde Dahiye'nin Hureyk ve Hedes mahallelerine şiddetli hava saldırıları düzenlemişti. Öte yandan İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 59 köy ve beldeye saldırı tehdidinde bulunarak, bölge sakinlerinden evlerini terk etmelerini istemişti.
-
BOTOX 3 hafta önce Şikayet EtBiz bu kadar mı devşirildik?!Beğen Toplam 2 beğeni
-
Das 3 hafta önce Şikayet EtLübnan da alman askerleri kacmaya basladiBeğen Toplam 1 beğeni
-
dadaş 3 hafta önce Şikayet Etbu lübnan da hiç insan silah falan yokmu arkadaş . bunlar çobanlık falan mı yapıyor sadece.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Veri 3 hafta önce Şikayet EtLübnan ordusu da bu işgalcilere karşı gelmelidir.Beğen Toplam 10 beğeni
-
Müslüman 12 3 hafta önce Şikayet EtLübnanda ordu yok Hizbullah varBeğen Toplam 3 beğeni
-
İsmail 3 hafta önce Şikayet Etİsrail sahilden Hatay ya iyice yaklaştıBeğen Toplam 3 beğeni
-
Abdi 3 hafta önce Şikayet EtEee...?ne yapalim kacalim da sobrasa vatansiz mi kakalim ?!!illet ve zillet icinde kole olmayi mi tercih edersin..belki sende bunu istiyenlerdensin..Beğen Toplam 1 beğeni