Trump'tan İran açıklaması: Hamaney'in oğlu kabul edilemez

ABD Başkanı Donald Trump: İran'da en olası halef Mücteba Hamaney ama kabul edilemez. ABD'yi 5 yıl sonra savaşa zorlayacak bir lider istemiyorum.

GİRİŞ 05.03.2026 19:43 GÜNCELLEME 05.03.2026 20:46
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • ABD Başkanı Trump, İran'ın eski lideri Hamaney'in oğlunun İran'da en olası halef olduğunu ancak bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.
  • Trump, Hamaney'in politikalarını sürdürecek bir liderin ABD'yi yeniden savaşa sürükleyebileceğini vurguladı.

Amerikan Axios haber portalına telefonla mülakat veren ABD Başkanı Trump, İran'la ilgili güncel duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, açıklamasında, "Hürmüz Boğazı açık kalacak" dedi. 

Trump, ABD-İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İran'ın eski lideri Ayetullah Ali Hamaney'in oğlunun isminin öne çıktığını gördüğünü ifade ederek, "Zamanlarını boşa harcıyorlar. Hamaney'in oğlu önemsiz biri. Venezuela'da Delcy Rodriguez'in seçilmesinde olduğu gibi, (İran'daki) bu lider seçim sürecine dahil olmam gerekiyor." dedi.

"BENİM İÇİN KABUL EDİLEMEZ"

ABD Başkanı Trump, "Hamaney'in oğlu benim için kabul edilemez. İran'a uyum ve barış getirecek birini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Venezuela'daki lider değişiminin "çok başarılı" olduğunu savunan Trump, benzer bir senaryonun İran'da da mümkün olabileceğini ima etti.

Trump, Hamaney'in politikalarını sürdürecek bir liderin ABD tarafından kabul edilmeyeceğini vurgulayarak, böyle bir durumun ABD'yi "5 yıl içinde yeniden savaşa sürükleyeceğini" söyledi.

İran'la savaştan nasıl çıkacağına ilişkin somut bir değerlendirme yapmaktan kaçınan Trump, şu ana kadar devam eden saldırılarda "oldukça başarılı" olduklarını savundu.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 64
  • bedri 2 hafta önce Şikayet Et
    itrail in en iyi bildiği fitne çıkarmak
    Cevapla
  • Komşu 2 hafta önce Şikayet Et
    Buna senmi karar vereceksin hatsiz adam Buna iranın kendi halkı karar verir
    Cevapla
  • ayhan 81 2 hafta önce Şikayet Et
    Sana mı soracaklar
    Cevapla
  • Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Sana soran oldu ki
    Cevapla
  • Dede 2 hafta önce Şikayet Et
    Amerika'nın getireceği birisini halk idam etmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Mescid-i Aksa'nın altını oyuyor! Kazıyı hızlandırdılar! Şeytani plan devrede
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Yeni kurallar belirledik