Son dakika: Bir Avrupa ülkesi daha ABD ve İsrail'e karşı ses yükseltti!
Son dakika haberi... İsviçre Savunma Bakanı Martin Pfister, ABD ve İsrail'in İran'a düzenledikleri saldırılarla uluslararası hukuku ihlal ettiğini bildirdi.
Son dakika haberi... Pfister, İsviçre'nin Sonntags Zeitung gazetesine, ABD ile İsrail'in İran'ı hedef almasıyla başlayan Orta Doğu'daki çatışmalara dair değerlendirmelerde bulundu.
İran'a saldırıda yer alan devletleri eleştiren Pfister, "ABD ve İsrail, İran'a havadan saldırdı. Bunu yaparak, İran gibi onlar da uluslararası hukuku ihlal etti." ifadelerini kullandı.
"Federal Konsey, İran'a yapılan saldırının uluslararası hukukun ihlali olduğu görüşünde. Bize göre, bu şiddet yasağının ihlalidir." diyen Pfister, sivil halkı korumak için tüm taraflara saldırıları durdurmaları çağrısında bulundu.
"SAVAŞ BİZE DE UZANACAK MÜLTECİ DALGASINI TETİKLEYEBİLİR"
Pfister, İsviçre'de terör saldırısı riski olduğunu hatırlatarak, "Öte yandan savaş, bize de ulaşacak bir mülteci dalgasını tetikleyebilir." değerlendirmesinde bulundu.
İsviçre'nin İran'ın uzun menzilli füzeleri tarafından doğrudan tehdit edildiğine inanmadığını belirten Pfister, dolaylı olarak hasarı da göz ardı etmediğini vurguladı.
Pfister, güvenliğe askeri bakış açısının yanı sıra kapsamlı şekilde yaklaşmak istediklerinin altını çizdi. Orduya ek olarak, polis ve istihbarat servislerinin de güvenlikte önemli rol oynadığına işaret eden Pfister, "Bunun için daha fazla kaynağa ihtiyacımız olduğunu halkın anlayacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.
Pfister, savunma sistemlerinin eksikliğinin özellikle endişe verici olduğuna dikkati çekerek, "Şu anda uzun menzilli saldırılara karşı kendimizi savunacak hiçbir şeyimiz yok." dedi.
ABD - İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.
İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Said İravani, BM'de yaptığı açıklamada, saldırıların başlamasından bu yana en az 1332 İranlı sivilin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin yaralandığını duyurdu.
-
Misafir 2 hafta önce Şikayet EtPetrol ve gaz fiyatlarının uçuşa geçmesi, avrupayı büyük sıkıntıya sokar. Trump bunları hesap etmemiş olamaz. Bir yandan petrol arzını yok ediyor, diğer yandan fiyatları yükseltiyor.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 2 hafta önce Şikayet EtDiğer Avrupa Ülkeleri de seslerini ÇIKARMALI.... Yoksa HESABI Avrupa ve Halkları ÖDEYECEK..Beğen Toplam 7 beğeni
-
Bir oll 2 hafta önce Şikayet EtBunların derdi İspanya hariç, cebimizden para çıkacak, doğal gaz kesilecek, ülkemize mülteci gelecek. Yoksa umurlarında mı müslüman kanı döküldüğü. Gazze de sesleri çıkmıyor duBeğen Toplam 13 beğeni
-
Ali 2 hafta önce Şikayet EtSahiden uluslararası çevreci örgütler nerede çevreye zarar verilirken, Uluslararası hukukçular örgütü nerede İran'ı hukuksuz bombalarken, ........Beğen Toplam 15 beğeni
-
Osmanzade 2 hafta önce Şikayet EtPetrol yukselmese savasin ucu onlara dokunmasa umrunda olmaz ya bize zarar verirse diye düşünüyorBeğen Toplam 12 beğeni
