Son dakika: İsrail'den Trump'ı kızdıran adım! Savaşta sürpriz gelişme...
ABD yönetimi, İsrail’in İran’daki petrol depolarına yönelik hava saldırılarının beklediklerinden daha geniş çaplı olmasından rahatsız. Bu durum, Washington ile Tel Aviv arasında dikkat çeken bir görüş ayrılığına yol açtı.
ABD yönetiminin, İsrail'in İran'daki petrol depolarına düzenlediği hava saldırılarının kapsamından rahatsızlık duyduğu iddia edildi.
GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR
Axios haber sitesinin konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail'in İran'daki petrol depolarına düzenlediği saldırılar, Washington'un "beklediğinin ötesinde" gerçekleşti. Kaynaklar, İsrail'in operasyon öncesinde ABD'yi bilgilendirdiğini, ancak saldırıların kapsamının iki müttefik arasında görüş ayrılığına yol açtığını öne sürdü.
TRUMP PETROLÜ KORUMAK İSTİYOR
ABD'li bir yetkili, söz konusu hamlelerin "iyi bir fikir olduğunu düşünmediklerini" savunarak, yaşanan görüş ayrılığının ve ABD'nin savaşla ilgili beklentilerinin üst düzey siyasi görüşmelerde ele alınmasının beklendiğini ifade etti.
Haberde, ABD Başkanı Donald Trump'ın bir danışmanının, Başkan'ın "petrolü korumak istediğini" belirttiği iddia edildi.
PETROL DEPOLARI VURULMUŞTU
ABD ve İsrail, İran'ın başkenti Tahran ve çevresindeki petrol depolarını hedef almıştı. İran ordusu, ülkedeki enerji altyapısının vurulmaya devam etmesi halinde bölgedeki petrol tesislerini hedef alacağı uyarısında bulunmuştu.
ABD-İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.
İranlı yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında bin 332 kişi hayatını kaybetti.
-
Selime Hollanda'dan 13 dakika önce Şikayet EtBu ikisi tam bir Khomedian Peppi ile Kokkin.Beğen
-
Cenk 1 saat önce Şikayet EtAbd yani israil köpeği sahibine ancak havlarBeğen Toplam 4 beğeni
-
Y.A 2 saat önce Şikayet EtAllah'ın ve meleklerin vede mahlukatın laneti bu zulmü başlatan,destekleyenler üzerine olsun ...Beğen Toplam 13 beğeni
-
Erzurum 2 saat önce Şikayet Etbunların hepsi planlıBeğen Toplam 4 beğeni
-
Hasan çelikkanat 2 saat önce Şikayet EtEy zalim! sen o hayalleri boşa kuruyorsun çin ve rusya sana orayı yedirmez ! ortadoğu venezulla değil ?Beğen Toplam 6 beğeni