Son dakika: İran ABD'ye ait helikopter üssünü vurdu: Orta Doğu alev hattı!

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuveyt’te ABD'ye ait Udairi Helikopter Üssü'nün insansız hava araçları ve seyir füzeleriyle vurulduğunu açıkladı.

GİRİŞ 09.03.2026 18:10 GÜNCELLEME 10.03.2026 00:27

ABD-İsrail ve İran savaşı 10. günde şiddetlenerek devam ediyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuveyt’te ABD'ye ait Udairi Helikopter Üssü'nün insansız hava araçları ve seyir füzeleriyle vurulduğunu açıkladı.

Hizbullah tarafından fırlatılan füzeler, İsrail'in başkenti Tel Aviv ile Beyt Şemeş'e düştü. Bölgeden gelen görüntülerde İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'nin füzeleri engellemekte başarısız olduğu görüldü.

 

CANLI SON DAKİKA HABERLERİ
00:27
İSRAİL'DEN İRAN'A BÜYÜK HAVA SALDIRISI! 4 ŞEHİR AYNI ANDA VURULUYOR
İSRAİL'DEN İRAN'A BÜYÜK HAVA SALDIRISI! 4 ŞEHİR AYNI ANDA VURULUYOR

İsrail ordusu, İran'a savaşın ilk gününden bu yana en büyük hava saldırısını başlattı. İsrail savaş uçakları, Tahran, Karaj, İsfahan ve Tebriz şehirlerini vurdu. Tahran'da elektrik kesintileri yaşandığı öğrenildi.

 

23:33
ABD BAŞKANI TRUMP: BENCE SAVAŞ BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTTİ
ABD BAŞKANI TRUMP: BENCE SAVAŞ BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTTİ

ABD-İsrail- İran arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump'tan ezber bozan bir açıklama geldi. CBS News'e telefonla konuşan Trump, "Bence savaş büyük ölçüde bitti. 4-5 haftalık zaman çizelgesinin çok ilerisindeyiz. Atabilecekleri her şeyi attılar, sakın bir daha böyle bir şey denemesinler, yoksa o ülkenin sonu olur." dedi. Trump, aklında Hamaney'in yerine geçebilecek bir isim olduğunu da söyledi ancak kim olduğu konusunda ayrıntı vermedi.

Trump, Hürmüz Boğazı'nda gemilerin "şu anda geçmekte olduğunu" söyleyerek, "boğazı ele geçirmeyi düşündüğünü" de sözlerine ekledi.

20:27
İRAN, KUVEYT'TE ABD'YE AİT HELİKOPTER ÜSSÜNÜ BİR KEZ DAHA VURDUĞUNU DUYURDU
İRAN, KUVEYT'TE ABD'YE AİT HELİKOPTER ÜSSÜNÜ BİR KEZ DAHA VURDUĞUNU DUYURDU

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuveyt’te ABD'ye ait Udairi Helikopter Üssü'nün insansız hava araçları ve seyir füzeleriyle vurulduğunu açıkladı.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, saldırıda üssün helikopter tesisleri, yakıt depoları ve komuta binasının hedef alındığı belirtildi. Açıklamada, Devrim Muhafızları Donanması tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, helikopter rampaları, lojistik tesisleri ve altyapı dahil olmak üzere 11 önemli hedef vurulduğu öne sürüldü.

 

21:27
İSRAİL SALDIRILARINDA ÖLEN LÜBNANLILARIN SAYISI 486'YA YÜKSELDİ
İSRAİL SALDIRILARINDA ÖLEN LÜBNANLILARIN SAYISI 486'YA YÜKSELDİ

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 486'ya, yaralı sayısının ise 1313'e çıktığı belirtildi.

Bakanlık, daha önceki açıklamasında, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 394'e, yaralı sayısının ise 1130'a yükseldiğini bildirmişti.

20:17
HİZBULLAH FÜZELERİ TEL AVİV VE BEYT ŞEMEŞ'E İSABET ETTİ
HİZBULLAH FÜZELERİ TEL AVİV VE BEYT ŞEMEŞ'E İSABET ETTİ

Kara işgalini genişletme kararı aldığı Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'e Hizbullah'tan misilleme geldi. Hizbullah tarafından fırlatılan bazı füzeler, İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'yi aşarak Tel Aviv ve Beyt Şemeş kentlerine düştü. İki kentte de mühimmatların isabet ettiği noktalardan dumanların yükseldiği görüldü.

İsrail'in kara işgalini genişletme kararı aldığı Lübnan'daki yoğun saldırıları havadan ve denizden devam ederken, Hizbullah cephesinden de misillemeler geliyor.

HİZBULLAH, TEL AVİV İLE BEYT ŞEMEŞ'İ VURDU

Son olarak Hizbullah tarafından fırlatılan füzeler, İsrail'in başkenti Tel Aviv ile Beyt Şemeş'e düştü. Bölgeden gelen görüntülerde İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'nin füzeleri engellemekte başarısız olduğu ve iki kentte de mühimmatların isabet ettiği noktalardan dumanların yükseldiği görüldü.

 

18:56
İSRAİL ORDUSU, İRAN'DAN FÜZE SALDIRISI YAPILDIĞINI DUYURDU
İSRAİL ORDUSU, İRAN'DAN FÜZE SALDIRISI YAPILDIĞINI DUYURDU

İsrail ordusu, ABD ile birlikte saldırılar düzenledikleri İran'dan ülke topraklarına füze saldırısı yapıldığını açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran’dan atılan füzeleri önlemek için hava savunma sistemlerinin devreye girdiği bildirildi.

Saldırı tehdidi altındaki bölgelerde vatandaşların cep telefonlarına ön uyarı mesajları atıldığı belirtilen açıklamada, bir sonraki duyuruya kadar sığınaklarda kalınması talimatı verildiği vurgulandı.

18:19
İSRAİL, LÜBNAN’DAKİ RUS KÜLTÜR MERKEZİ’NE SALDIRDI
İSRAİL, LÜBNAN’DAKİ RUS KÜLTÜR MERKEZİ’NE SALDIRDI

İsrail Ordusu'nun (IDF), Lübnan’ın Nebatiye kentindeki Rus Kültür Merkezi’ne saldırı düzenlediği bildirildi.

Rusya Federal Bağımsız Devletler Topluluğu, Yurtdışında Yaşayan Yurttaşlar ve Uluslararası İnsani İşbirliği Ajansı’nın (Rossotrudniçestvo) Başkanı Yevgeniy Primakov “İsrail Hava Kuvvetleri, Lübnan’ın Nebatiye kentindeki Rus Kültür Merkezi’ne saldırı düzenledi’’ Primakov, ’’Kültür merkezinde herhangi bir askeri faaliyet yoktu. Saldırı hiçbir şekilde bir provokasyon sonucu gerçekleşmedi” ifadelerini kullandı.

Rus devlet medyasına göre, Kültür Merkezi’nin kurucusu ve yöneticisi Asaad Deyya binanın tamamen yıkıldığını söyledi. Deyya, askeri operasyonların başlamasının ardından herkesin bölgeden ayrılması nedeniyle saldırı sırasında binada kimsenin bulunmadığını belirtti.

 

 

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 52
  • kartal 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika olmasa israil paket te onunda vakti var
    Cevapla
  • Acortix 1 ay önce Şikayet Et
    Abd ve İsrail'e kul,köle olmuş S.Arabitan,Bae,Katar gibi devletlerin yanında sözüm ona Şii diye dışlanan İran'ın direnişi hem Gazze'nin hem Müslümanlığın onurunu kurtarıyor.Keşke hepimiz İran'ın yanında olabilseydik.
    Cevapla
  • Anti satan 1 ay önce Şikayet Et
    Savaş daha yeni başladı iki yıl sürecek.
    Cevapla
  • Rize 1 ay önce Şikayet Et
    Yalan ira n anlasmis abd.israil ile kimsye guvenmiyorum ....kim kiminle neyin ne oldugu belli degil
    Cevapla
  • Mukaddes Güler 1 ay önce Şikayet Et
    Halen bu savaş adı altındaki saldırıların ciddiyeti net değil. Oyun servis ediliyor olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İngiltere’de kritik mesajlar: Von der Leyen'in açıklamaları talihsizdi
Bakan Kurum'dan şehit ve gazi ailelerine müjde: Canlı yayında duyurdu