ABD İran saldırılarının ilk 2 gününde 5,6 milyar dolarlık mühimmat kullandı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tahminlerine göre, Amerikan ordusunun, İran'a yönelik saldırıların ilk 2 gününde 5,6 milyar dolarlık mühimmat kullandığı bildirildi.

ABD İran saldırılarının ilk 2 gününde 5,6 milyar dolarlık mühimmat kullandı!
ABD İran saldırılarının ilk 2 gününde 5,6 milyar dolarlık mühimmat kullandı!
GİRİŞ 10.03.2026 20:36 GÜNCELLEME 10.03.2026 20:36

Amerikan Washington Post (WP) gazetesinin konuyla ilgili bilgi sahibi 3 ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, Amerikan ordusunun İran saldırılarının mali tablosuna ilişkin değerlendirmeler yer aldı. Yetkililer, Pentagon'un tahminlerine göre, İran'a yönelik ilk 2 günde yapılan saldırılarda 5,6 milyar dolarlık mühimmat kullanıldığını belirtti.

Bu rakamın oldukça yüksek olduğuna işaret eden yetkililer, bu rakamın detaylarının pazartesi günü Kongre'ye iletildiğini kaydetti.

WP, İran konusunda ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik eleştirilerin arttığı bir ortamda gündeme gelen faturanın Kongre içindeki endişeleri artıracağına ve yönetimin Kongre'den İran için ilave bütçe istemesi durumunda bu yüksek rakamın tartışmaları alevlendireceğine dikkati çekti.

Yetkililer, Amerikan ordusunun hangi silahları kullandığına ilişkin detaya girmezken, gelişmiş çok sayıda silah ve mühimmatın çok hızlı şekilde kullanıldığını belirtti. Öte yandan, ABD Başkanı Trump ile Savunma Bakanı Pete Hegseth, ordunun herhangi bir mühimmat sıkıntısı içinde olmadığını ve "istedikleri kadar uzun süre İran'a saldırıları sürdürebileceklerini" dile getirmişti.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • cabbar emmi 36 dakika önce Şikayet Et
    Depolari bosaltti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de nükleer savaşa hazırlık: Trump'ın kabinesi sığınak arayışına girdi
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü! 'İhlal kabul edilemez'