Milei: Dünyanın en Siyonist başkanı olmaktan gurur duyuyorum
Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, New York’taki bir Yahudi üniversitesinde yaptığı konuşmada kendisini "dünyanın en Siyonist başkanı" olarak tanımlayarak bundan gurur duyduğunu ifade etti.
ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine Miami’deki Amerikan Kalkanı Zirvesi’ne katılan Milei, daha sonra New York’taki bir Yahudi üniversitesinde konuşma yaptı.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına "tam destek" verdiğini söyleyen Milei, "İran bizim düşmanımızdır, kazanacağız. Dünyanın en Siyonist başkanı olmaktan gurur duyuyorum." ifadesini kullandı.

'ARJANTİN TARİHİN DOĞRU TARAFINDA'
Arjantin’in "tarihin doğru tarafında durduğunu" savunan Milei, "Birçok analist bunun petrol için verilen bir mücadele olduğunu düşünüyor ancak bu argüman kavramsal olarak zayıf ve hatalı. Asıl mesele tamamen jeopolitiktir. Bunun bir boyutu da uluslararası terörizmdir." diye konuştu.
Trump’a övgülerde bulunan Milei, "Dünya, Trump’a isabet etmeyen o kurşun sayesinde adeta bir santimetre farkla kurtuldu. Bu inanılmaz. Trump’ın kararı ve cesareti olmasaydı, İran yalnızca Orta Doğu için değil, tüm dünya için risk oluşturacak bir askeri güç elde ederdi." yorumunda bulundu.
Arjantin Devlet Başkanı Milei, İsrail’e destek kapsamında ülkesinin 2026’da Kudüs’te büyükelçilik açacağını duyurmuştu.
-
Kkaya 24 dakika önce Şikayet EtCehennem de yan koyuna koyuna yanacaksınızBeğen Toplam 8 beğeni
-
Metehan OĞUZKAĞAN 27 dakika önce Şikayet EtGün gelecek o gün yakın bir gelecek dünyanın en siyonist başbakanlığından gurur duyanlar siyonist başbakanlardan en çok nefret edenler olacak bekleyin o günler yakındır,şimdi saldırırken İran’a,Suriye’ye,Lübnan’a,Yemen’e,Hindistan Üzerinden Pakistan’a,Somali Farkında olmadıkları birşeylerde oluyor yaklaşan fırtına öncesi sessizlik olduğunun farkına vardıklarında herşey çok geç olacakBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 34 dakika önce Şikayet EtDünya için risk oluşturanlar Siyonistler ve destekçileridir. Tabi işinize geldiği gibiBeğen Toplam 3 beğeni
-
murat 35 dakika önce Şikayet EtAğzından salyalar akıyor sadık köpeklik yapacak diye. Bir de tarihin doğru tarafı demiş, resmen saç baş yolduracak cinsten. Birazcık onurlu olmayı deneyin.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Tarihten dersler 39 dakika önce Şikayet EtArjantin yahudi ve Ermeni elitlerin hakim olduğu gariban Arjantin halkının futbol ve başka ıvır zıvırla oyalandığı bir ülkedir .Beğen Toplam 3 beğeni