Komşuda peş peşe patlama sesleri duyuldu

ABD üssünün de bulunduğu Erbil Havalimanı’na yakın bölgede peş peşe patlama sesleri duyuldu.

GİRİŞ 14.03.2026 02:40 GÜNCELLEME 14.03.2026 10:01

Uluslararası Erbil Havalimanı yakınlarında kamikaze insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlendi.

Hava savunma sistemlerinin faaliyete geçtiği bölgede peş peşe 5 patlama sesi duyuldu.

Saldırıda kullanılan İHA’ların hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Olaya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

İran'ın ABD ve İsrail saldırılarına karşı misilleme başlattığı ilk günden bu yana Erbil'de neredeyse her gün patlama sesleri duyuluyor ve hava savunma sistemleri faaliyete geçiyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Türkiye Vatandaşı 1 hafta önce Şikayet Et
    Aman DİKKAT!!! Afganistan-Pakistan Krizlerini; İran-Irak Savaşlarını; Irak Kuveyt Savaşı; Arap Baharı Katliyamlarını ÇIKARAN ABD, İNGİLTERE ve AVRUPALILAR ile ÇIKARCILAR (SİLAH SATICILAR vd.); bugün de ABD- İsrail İran Savaşları ile KÖRFEZ ÜLKELERİ, IRAK, TÜRKİYE ve AZERBAYCAN gibi YANİ MÜSLÜMAN ÜLKELERİ SAVAŞTIRMAK İSTİYORLAR.
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD kahrolsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul açıklarında gemiye İDA saldırısı! Türkiye'den açıklama
Yapay zeka en çok nefret edilen 19 takımı belirledi: Türkiye'den o kulüpler listede!