Arap ülkelerinden son dakika İsrail bildirisi! Tüm dünyaya kritik mesaj
Arap Birliği, uluslararası topluma işgal altındaki Filistin topraklarındaki insani yardım kuruluşlarını hedef alan her türlü kısıtlamayı kaldırması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.
İran, ABD-İsrail savaşı 16'ncı gününde karşılıklı saldırılar artarak devam ederken Arap Birliği ülkeleri İsrail ile ilgili yeni bir bildiri yayımladı.
ARAP BİRLİĞİ ÜLKELERİNDEN ORTAK BİLDİRİ
Arap Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Genel Sekreter Yardımcısı Faid Mustafa, Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF) bir heyeti kabulü sırasında İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da faaliyet gösteren uluslararası yardım kuruluşlarının lisansını iptal etmesinin tehlikeli sonuçlar doğuracağını belirtti.

Mustafa, MSF ile diğer uluslararası yardım kuruluşlarının yasaklanmasının, bölgedeki insani yardım çalışmaları konusunda felakete yol açacağı, Gazze'de ve Batı Şeria'da tıbbi yardıma ihtiyaç duyan yüzbinlerce kişinin tedaviden mahrum kalmasına neden olacağını vurguladı.
TÜM DÜNYAYA İSRAİL'E BASKI YAPMA ÇAĞRISI YAPTILAR
Birlik yetkilisi, uluslararası topluma, işgal altındaki Filistin topraklarındaki insani yardım, kurtarma ve tıbbi kuruluşları hedef alan her türlü kısıtlamayı kaldırması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.
Mustafa, uluslararası kuruluşların Gazze'deki sahra hastanelerinin ve temel sağlık merkezlerinin çoğunu desteklediğini, acil barınma ihtiyaçlarına yanıt verdiğini, su ve kanalizasyon hizmetleri sağladığını ve akut yetersiz beslenmeden muzdarip çocuklar için beslenme merkezleri sunduğunu vurguladı.

Uluslararası kuruluşların operasyonlarının durdurulmasının, tüm acil ihtiyaçların karşılanmasının imkansız hale getireceğini kaydeden Mustafa, bu durumun Gazze'deki sağlık ve insani krizi daha da kötüleştireceğini dile getirdi.
İsrail'in, geçen şubat ayında MSF'nin Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini durdurma kararı almış, Batı Şeria'da çeşitli yardım kuruluşlarının faaliyetlerini yasaklamıştı.
-
mert 17 dakika önce Şikayet Etilk önce siyonist ve onlarin koruculariyla tüm iliskilerinizi kesin!!! sonra icraaatalarini yapin!!!Beğen
-
misafir 38 dakika önce Şikayet Etmırra içmekten vaktiniz yok ki Allah ıslah etsin sizi!Beğen
-
Boran 55 dakika önce Şikayet EtBaskıyı Dünyadan bekleyin. Siz gözünüzü yumun. Hava sahanızın kullandığın petrol verin vs vs. Yuhlar olsunBeğen
-
Faruk esen 1 saat önce Şikayet Eterkekseniz İsrail uçaklarını da engellesenize hava üssünüzde cirit atıyorlarBeğen
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Ethele siz bir israille bütün ticaretinizi kesin on dan sonra çağrı yapınBeğen Toplam 5 beğeni