İran savaşı onları vurdu! Ülkede tuvalet kağıdı krizi

Japonya'da Orta Doğu'daki savaş nedeniyle tuvalet kağıdı fiyatlarının artabileceği endişesiyle halka aşırı stok yapmama çağrısı yapıldı.

İran savaşı onları vurdu! Ülkede tuvalet kağıdı krizi
İran savaşı onları vurdu! Ülkede tuvalet kağıdı krizi
GİRİŞ 21.03.2026 22:47 GÜNCELLEME 22.03.2026 00:30

Japonya'da sosyal medya platformlarında Orta Doğu'da yükselen gerilimden dolayı tuvalet kağıdı fiyatlarının artabileceği yönünde endişeler dile getirildi.

Bunun üzerine Japon hükümeti, vatandaşlara 1973 petrol krizi ve Covid-19 pandemisinde olduğu gibi aşırı stok yapmamaları yönünde çağrıda bulundu.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı yaptığı açıklamada, ülke içindeki üretimin yeterli olduğuna dikkat çekti.

"TUVALET KAĞIDININ NEREDEYSE TAMAMI YURT İÇİNDE ÜRETİLMEKTEDİR"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Japonya Evsel Tuvalet Kağıdı Üreticileri Birliği’ne göre, tuvalet kağıdının neredeyse tamamı yurt içinde üretilmektedir. Üretimde kullanılan hammaddeler ise yerel olarak toplanan atık kağıt ve selülozdur."

Bakanlık ayrıca, üretimin Orta Doğu’ya kayda değer bir bağımlılığı bulunmadığını ve bu nedenle mevcut krizden doğrudan etkilenmediğini belirtti.

Yetkililer, ihtiyaç halinde üretim kapasitesinin artırılabileceğini de vurguladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Lütfen güvenilir bilgilere dayanarak sağduyulu kararlar alın." ifadelerine yer verdi.

BU DURUM İLK DEĞİL

Japonya’da 1973 petrol krizi, tuvalet kağıdı kıtlığıyla anılıyor. O dönemde yayılan söylentiler, tüketicilerin ürünü aşırı miktarda satın almasına ve stoklamasına yol açmıştı.

Benzer bir durum, Covid-19 pandemisi sırasında da tekrar yaşanmıştı.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Tazz 3 gün önce Şikayet Et
    Millet boş boş konuşmuş da japonyada tuvaletlerin oturakları ısıtmalıdır, taharet musluğunun taziği, suyun sıcaklığı ve açısı tuşlarla ayarlanır, sonrasında kurutma bile vardır. Yani avrupa ile karıştırmayın, tahareti bizden daha iyi biliyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    tuvalet kağıdı kullananlara İslam'ın tuvalet terbiyesi öğretilirse tuvalet kağıdına gerek kalmaz o nedir su ile taharet denilecek arkasından ufak kaldılarla kurulanacak
    Cevapla
  • Murat 3 gün önce Şikayet Et
    Sen yıkadıktan sonra kurulamazmısın temiz insan
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    ağaçların yapraklarıda bitmedi ya. hem de parasız. erken davranan koparıp stok yapar yoksa birkaç güne ağaçlarda yaprak ta kalmaz...
    Cevapla
  • Eski MHP li_____ccc 3 gün önce Şikayet Et
    ULAN Sığırların Endişesine bak...
    Cevapla
  • Ibrahim 4 gün önce Şikayet Et
    suya ne olmus. yoksa yıkamasını bilmiyorlar mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu Trump'ı yine taca attı: İran için 48 saat verdi!
Dev bankalardan altın ve gümüş tahminleri