İsrail savaşta köşeye sıkıştı! Bölgeyi yasaklı bombayla vurdular
İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Nakura beldesini topçu atışları ve yasaklı fosfor bombalarıyla hedef aldığı bildirildi.
Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Lübnan'ın güneyindeki işgalini genişletmeye çalışan İsrail ordusu, sınır hattındaki Nakura beldesine topçu atışları ve fosfor bombalarıyla saldırı düzenledi.
İSRAİL LÜBNAN'I YASAKLI FOSFOR BOMBASIYLA VURDU
Haberde, beldede İsrail askerleri ile Hizbullah mensupları arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
İsrail ordusu dün de Nakura'ya karadan sızma girişiminde bulunmuş, Hizbullah mensuplarıyla çatışmaya girmişti.
İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI
İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.
Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı son açıklamasında, 2 Mart'tan bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 1029'a, yaralı sayısının ise 2 bin 786'ya yükseldiğini duyurmuştu.
Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetimi, İsrail'in işgali ve saldırıları nedeniyle Lübnan'da zorla yerinden edilenlerin sayısının resmi kayıtlara göre 1 milyonu geçtiğini duyurmuştu.
-
Mehmet cebecioğlu 49 dakika önce Şikayet Ettelavive. atsananıza. gariban. yerlere. atmayınızBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtÇoktan hak etti lübnan bunu. İsraile ses çıkarma. Sessşz kal. Çok iyş oluyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Etvalla iş çığırından çıktı. bence aynıborantıda ve daha fazla karşılık verilmeliBeğen Toplam 3 beğeni
-
Gönderen 1 saat önce Şikayet EtKim verecek?Beğen
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtVallah adamlara helal olsun müslümanlar düşmanıdır biliriz ama değiller ben çok seviyorumBeğen
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtBu hak hukuk bilmez alçaklara karşı nükleer silahlanma şart.Beğen Toplam 11 beğeni