Son dakika İran gelişmesi: Katar ve İspanya'dan Erdoğan'a teşekkür!

Son dakika: Katar Emiri El Sani, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları sonrası başlayan savaşta gerilimi azaltma çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Bir teşekkür mesajı da İspanya'dan geldi...

GİRİŞ 24.03.2026 23:43 GÜNCELLEME 25.03.2026 08:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü. Katar Silahlı Kuvvetleri helikopter kazasında şehit düşenler için taziye dileklerini ileten Al Sani şehit ailelerine sabır diledi.

Görüşmede, bölgedeki son gelişmeler ve gerginliğin azaltılması ve istikrarın artırılması için yapılan çalışmalar ele alındı. Katar Emiri Al Sani, bölgedeki gerginliğin durdurulması için çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan paylaşımda görüşme detaylarına ilişkin, "Liderler, bölgemizdeki son gelişmeleri ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nda yaşanan helikopter kazası nedeniyle Katar Emiri’ne başsağlığı diledi. Katar Emiri de aynı kaza sebebiyle Cumhurbaşkanımıza başsağlığı dileklerini sundu. Katar Emiri Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bölgemizdeki savaşı durdurmak için gösterdiği çabalar için teşekkür etti. Al Sani görüşmede, iki ülkenin ekiplerinin sürekli diyalog halinde kalacağını belirtti" ifadelerine yer verildi.

İSPANYA'DAN "TAHLİYE" TEŞEKKÜRÜ

İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği, İspanyol askerlerinin Irak'tan tahliyesinde Türkiye'nin desteğine ilişkin teşekkür mesajı yayımladı.

Büyükelçiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

"Türkiye - İspanya barış içinde 244 yıl (1782-2026). İspanya Büyükelçiliği, İspanyol birliklerinin Irak'tan çıkışı sırasında gösterdikleri destek ve kusursuz çalışmaları için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, sınır kontrol personeline, Dışişleri Bakanlığı'ndaki meslektaşlarımıza ve aynı şekilde Türkiye'deki İncirlik Hava Üssü'ndeki tüm personele minnettarlığını ifade etmek ister. İspanyol-Türk dostluğunun bir örneği."

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 26
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    çok zor zamanlardan geçiyoruz bu zamanda ülkenin başında deneyimli siyasetçinin olması reisin olması bizler için bir şans dünyada reis gibi dört tane adam olsa savaş olmaz herhalde maşallah reisi seviyoruz desteğimiz tam ekonomiyi de düzeltebilirsek inşallah bir 5 yılımız daha var
    Cevapla
  • Barış B.61 1 ay önce Şikayet Et
    Çok zor zamanlardan geçtik ve geçiyoruz lakin Sayın Cumhurbaşkanımız iyi ki var o dirayetli adama Rabbim sağlık sıhhat nasip eylesin hep birlikte el ele aşamayacağımiz zorluk olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ey sani itrail ABD tek kelime yok
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Türkmen gazını İran Boru Hatları üzerinden alabiliyor ken , Katar Gazını , İran Boru Hattı üzerinden alıp TANAP entegrasyonu ile Avrupa'ya ihraç edemiyor muyuz ? Gazın fazlasını AB € ithal eder , Biz ihtiyaç kadarını alırız .
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Hani Katar → Türkiye Doğalgaz Boru Hattı projesi düşünülüyordu ? Katar'dan gazı boru hattı ile alıp TANAP'a entegre etmek zor bir iş mi ? Sayın Katar Emiri El Sani ile Projeyi değerlendirelim , Katar Gazını direkt Avrupa'ya ihraç etsin . Boru Hattı İnşa $ Finansman'ı da temin edilir . Katar Tankerleri niye Hürmüz Boğazı gibi dolambaçlı ve sorunlu rota ile uğraşsın ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kraliçe, 194 şirketle Türkiye’ye dev çıkarma yapacak! 'Bu oyunun içinde olmalıyız"
Burcu Köksal AK Parti'ye geçecek mi? Ömer Çelik soruyu yanıtladı!