Hürmüz krizi Rusya'ya yaradı! Hindistan'la dev anlaşma: Rakamlar ikiye katlandı
Hürmüz Boğazı'ndaki gerilim devam ederken Hindistan'ın Rusya'dan 60 milyon varil petrol satın aldığı bildirildi. Bu rakam Şubat ayındaki alımla kıyaslandığında iki kat fazla.
İran, ABD-İsrail savaşı Hürmüz Boğazı'ndaki lojistik faaliyetler sekteye uğradı. Savaşın petrol akışını sekteye uğrattığı bir dönemde Rus petrolünün arz endişelerini gidermek adına öne çıktığı görüldü. Veri istihbarat firması Kpler'e göre, hacim bu ayki satın alma miktarına benzer ancak Şubat ayındaki miktarın iki katından fazla.
Güney Asya ülkeleri büyük ölçüde ithal petrole bağımlı. Bloomberg HT'nin haberine göre; Hindistan, Rus petrolünden ziyade çoğunlukla Suudi Arabistan ve Irak'tan gelen petrole yönelmişti. Ancak bu ay Hindistan ve Rusya arasında dikkat çeken bir ticaret gerçekleşti. Hindistan, Rusya'dan 60 milyon varil (geçen aydan 2 kat fazla) petrol satın aldı.

HÜRMÜZ KAPATILINCA RUS PETOLÜ DEĞER KAZANDI
ABD, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasının ardından yaşanan kıtlığı telafi etmek için Hindistan'ın 5 Mart'tan önce gemilere yüklenmiş Rus petrolünü almasına izin veren bir muafiyet kararı almıştı. Sonrasında bu karar diğer ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletildi ve 12 Mart'tan önce denizde bulunan ham petrolün satın alınmasına izin verecek şekilde güncellendi.
Aktarılan bilgiye göre; Hindistan'daki yetkililer Hürmüz'deki aksaklıklar devam ettiği sürece ABD'nin muafiyetinin uzatılmasını bekliyor. Aralık ayından beri Rus petrolünden uzak duran Hintli şirketlerin piyasaya geri döndüğü belirtildi.
-
Das 31 dakika önce Şikayet EtHürmüz kapali kalmali rusya irana istihbarat desteki vermeli abd de Ukraine veriyorBeğen Toplam 8 beğeni
-
Servetiye Cephesi 34 dakika önce Şikayet EtAşağı tükürsen sakal; yukarı tükürsen bıyık. Böyle acayip bir coğrafyada yaşıyoruz.Beğen
-
İnşaat Mühendisi 35 dakika önce Şikayet EtRusya'ya uygulanan ambargoyu Avrupa ve ABD zaten bu şekilde birkaç yıldır deliyor. Rusya Hindistana satıyor hindistan da batıya. Bu yeni bişey değil. Hürmüz kapalı olduğu için talep arttı. Ne olursa olsun Rusya'ya yarıyorBeğen
-
Kamil 38 dakika önce Şikayet EtDemek Amerika'ya ve Siyon'a gülücükler ve sevgi ile sarılan Modi , çaresiz kalıp , Rus petrolü olmaya mecbur kalmış , Sayın Putin , Ona Orta kalite esaslı bir Ural Gravite Petrol satmalıdır . Nasıl olsa Hindistan Jamnagar Tesisi her kalite türü petrolü işleyebiliyor .Beğen
-
SABİT 47 dakika önce Şikayet EtHaydi Bakalım ABD İsrail yaptırım yapın bakalım hindularaBeğen Toplam 5 beğeni