ABD Dışişleri Bakanı Rubio: 'İran operasyonu uygun zamanda sona erecek'
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran'la savaşın bitişine ilişkin, "Uygun bir zamanda sona erecek. Söz konusu olan haftalar, aylar değil" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Fransa’da düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları toplantısının ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. İran’a yönelik operasyonların süresine ilişkin de konuşan Rubio, sürecin uzun vadeye yayılmayacağını belirterek, “İran operasyonu uygun bir zamanda sona erecek. Söz konusu olan haftalar, aylar değil” dedi.
“HÜRMÜZ BOĞAZI’NA KARŞI KÜRESEL BİR PLAN GEREKİYOR”
Rubio, İran’ın Hürmüz Boğazı üzerinden geçiş ücreti istemesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “İran’ın Hürmüz Boğazı’na geçiş ücreti istemesi kabul edilemez. Buna karşı küresel bir plan gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
15 MADDELİK PLANA HALA CEVAP YOK
ABD’nin İran’a sunduğu 15 maddelik plana da değinen Rubio, Tahran’dan henüz bir cevap alınmadığını kaydetti.
"HEDEFLERE KARA GÜCÜ OLMADAN ULAŞACAĞIZ"
Operasyonun gidişatını değerlendiren Rubio, ABD hükümetinin askeri faaliyetleri önümüzdeki 14 gün içinde sonlandırmayı öngördüğünü vurgulayarak, “İran operasyonu uygun bir zamanda sona erecek. Söz konusu olan haftalar, aylar değil.” dedi.
En çok merak edilen konulardan biri olan "kara harekatı" ihtimaline de açıklık getiren Bakan Rubio, "Amerikan ordusu, İran topraklarına kara birliği göndermeden de stratejik hedeflerini gerçekleştirebilecek güçtedir." dedi.
-
Erdoğan 1 ay önce Şikayet Etsavaş bitmeden tramp abd bitti ...kısa zamanda tutuklanacaklar abd batmaya mahkumdur batıyorBeğen Toplam 6 beğeni
-
Almanya 1 ay önce Şikayet EtBu savaş en az üç ay daha sürerse Abd 1995 yıllarında olacak ve asla Rusya ve Çine kafa tutamayacak. Bu yüzden bu savaşta İran kaybetse de abd kazanmış olamayacak..Beğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etsavaşnezaman biter Trump nezaman yalan konuşmayı bırakırsaBeğen Toplam 14 beğeni
-
Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Etabd bu işte resmen çuvalladı da bakmayın belli etmemeye çalışıyorlarBeğen Toplam 9 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Ethadi İran Allah yardmcn olsun verebildigin en agır zararı ver su elektirik gıda tesisi bırakma lanetlilerdeBeğen Toplam 15 beğeni