Dünyayı ayağa kaldıran karar sonrası Türkiye'den son dakika İsrail açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, İsrail Parlamentosu'nda kabul edilen ve yalnızca Filistinlilere uygulanması öngörülen idam cezası düzenlemesini kınayarak, uluslararası toplumu bu ırkçı adımlara karşı durmaya çağırdı.
SON DAKİKA HABERİ: Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrail Parlamentosu'nda kabul edilen ve yalnızca Filistinlilere uygulanması öngörülen ve tüm dünyada tepki gören idam cezası düzenlemesine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

TÜRKİYE İSRAİL'İ SERT DİLLE KINADI
Söz konusu düzenlemeyi sert bir dille kınayan Bakanlık, "İsrail Parlamentosu’nda kabul edilen ve yalnızca Filistinlilere uygulanması öngörülen idam cezası düzenlemesini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.
Netanyahu bile itiraz etmişti! İsrail'den skandal Filistin kararı! İdam edilecekler
İsrail'den skandal karar! Filistinli esirleri hedef alacak
HUKUK DIŞI VE HÜKÜMSÜZDÜR
İsrail'in bölgedeki uygulamalarının apartheid rejimini derinleştirdiğine işaret edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
İsrail'in idam kararına Türkiye'den ve dünyadan peş peşe tepkiler
"İşgalci güç İsrail’in Filistinlilere yönelik apartheid rejimini daha da ağırlaştırmayı amaçlayan bu düzenleme, Filistin halkına karşı izlenen inkar, yok etme ve siyasi infaz politikalarının yeni bir tezahürü olup, hukuk dışı ve hükümsüzdür."
IRKÇI ADIMLARA KARŞI HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI
Düzenlemenin uluslararası hukuk nezdinde bir geçerliliği olmadığını vurgulayan Dışişleri Bakanlığı, dünya kamuoyuna seslenerek konuya ilişkin şu çağrıda bulundu:
"Başta BM olmak üzere, uluslararası toplumu işgalci güç İsrail’in ırkçı ve hukuksuz adımlarına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz."
Açıklamada ayrıca, İsrail'in Filistin halkının temel haklarını yok sayan politikalarının bölgedeki gerilimi tırmandırdığına dikkat çekildi.

NE OLMUŞTU?
İsrail Meclisi dün, Filistinli mahkumlara idam cezası getirilmesini öngören tartışmalı yasa tasarısını onaylamıştı.
Onaylanan yasaya göre, cezanın infazı İsrail Cezaevi Servisi tarafından görevlendirilen gardiyanlar tarafından asılma yoluyla gerçekleştirilecek. İnfazı gerçekleştiren gardiyana kimlik gizliliği ve cezai dokunulmazlık tanınacak.
İdama mahkum edilen kişiler ayrı bir gözaltı merkezine yerleştirilecek ve yetkili kişiler dışında kimse ziyaret edemeyecek, avukat görüşmeleri ise sadece görüntülü olacak.
Savcılığın talepte bulunmasına gerek kalmaksızın idam cezasının verilmesinin mümkün olacağı belirtilen tasarıda, idam cezası için oy birliği şartının aranmayacağı ve kararın basit çoğunlukla verileceği belirtiliyor.
İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin tabi tutulduğu askeri mahkemelerin de idam cezası verebileceği, bu cezada Savunma Bakanı'nın yargı heyetine görüş bildirme hakkının tasarıda yer aldığı aktarıldı. İsrail işgali altındaki Filistinli mahkumlara idam cezası verilmesi halinde, af ve temyiz yolunun kapanacağının tasarıya eklendiği kaydediliyor.
İsrail'de yargılanan mahkumlar için idam cezası ömür boyu hapis cezasına çevrilebilecek.
Onaylanan yasada, "İsrail'in varlığını inkar etme amacıyla bir İsrailli veya burada yaşayan birini öldürmek" idam cezasına çarptırmak için gerekçe gösteriliyor.
-
Misafir 28 dakika önce Şikayet EtBizm bu aiyonist yahudi köpeğini ortadoğudan silmenin zamanı gelmedimi, suriyeden kolan tepelerinden kara harekatı ile girmenin tam zamanı, netenyahu denen köpeğe tasma takıp dünyada ibreti alem için gezdirmeli.Beğen Toplam 8 beğeni
-
şahin55 31 dakika önce Şikayet EtKınayın ensert şekilde engüçlü şekilde sert dille ne faydası oldu yada bundan sonra olacak bunların anladığı dil güçtür vurun kafireBeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 32 dakika önce Şikayet Etbende kınıyorumBeğen Toplam 5 beğeni
-
Don Kişot 34 dakika önce Şikayet EtAdolf Hitler in çocukları bunlar Hitler realkarnasyon geçirerek Netanyahu olarak dünya ya geri gelmiş.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Bir kul 39 dakika önce Şikayet EtNerede HZ,HAMZALARBeğen Toplam 2 beğeni