Son Dakika: ABD kabinesinde kriz! Trump görevden aldı

Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, Adalet Bakanı Pam Bondi'yi görevden aldığını duyurdu.

GİRİŞ 02.04.2026 20:41 GÜNCELLEME 02.04.2026 22:58
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Trump, Adalet Bakanı Pam Bondi'yi görevden aldı, Todd Blanche yeni Bakan Vekili olarak atandı.
  • Trump, Bondi'nin görev süresini övgüyle anarak, suçla mücadeledeki başarılarına dikkat çekti.
  • ABD medyası, Trump'ın Bondi'nin Epstein dosyalarıyla ilgili tutumundan hayal kırıklığına uğradığını öne sürdü.

SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Donald Trump, Adalet Bakanı Pam Bondi'yi görevden aldığını, yerine Adalet Bakan Yardımcısı Todd Blanche'in Bakan Vekili olarak atandığını açıkladı.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Bondi'nin görevden alındığını duyurdu.

"Pam Bondi, geçtiğimiz yıl boyunca Adalet Bakanı olarak sadakatle hizmet etmiş, harika bir Amerikalı vatansever ve vefalı bir dosttu." ifadesini kullanan Trump, Adalet Bakanı'nın görev sürecinden övgüyle bahsetti.

Trump, "Pam, cinayet oranlarının 1900 yılından bu yana görülen en düşük seviyeye gerilediği, ülkemiz genelindeki suçla mücadele kapsamında yürütülen kapsamlı operasyonları denetleme hususunda olağanüstü bir iş çıkarmıştır. Pam'i çok seviyoruz." ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN EPSTEIN RAHATSIZLIĞI 

Bondi'nin yakında duyurulacak olan, özel sektördeki "son derece gerekli ve önemli" yeni bir göreve geçiş yapacağını belirten Trump, bu süreçte Blanche'in, Adalet Bakan Vekili olarak görevi devralacağı bilgisini paylaştı.

Öte yandan ABD medyasında söz konusu gelişmeyle ilgili haberlerde, Trump'ın, Bondi'nin reşit olmayan kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı kurmakla suçlanırken hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein'in dosyalarıyla ilgili tutumundan dolayı "hayal kırıklığına uğradığı" yorumlarına yer verildi.

Bondi, Epstein dosyalarının yayımlanması sürecinin gecikmesi nedeniyle hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat partililerden eleştiri almıştı.

Trump'ın açıklamasından kısa süre önce, ABD medyasına konuşan bazı kaynaklar, ABD Başkanı'nın Bondi'den "memnun olmadığı" ve onu görevden alacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

EPSTEIN HÜCRESİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU

Epstein, 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanmıştı. New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Epstein, hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Kutahyali 18 dakika önce Şikayet Et
    Epstei ört bas edilmemeli
    Cevapla
  • Gerçek 37 dakika önce Şikayet Et
    Sapık kendini tam korumadı diye aldi bu sapık er geç ceza alacak belki hapiste geberecek diğer sapık gibi
    Cevapla
  • barış 1 saat önce Şikayet Et
    ne kadar çok saldırırsaniz saldırın yaptigin ahlaksizkigini uçkur namusuzu olduğunu unuturamaz sarı porsuk itrail iti
    Cevapla
  • Takipci 1 saat önce Şikayet Et
    Yalanci itler bu haltlari yiyen bi it hucresinde ölü bulunacak hee yersen
    Cevapla
  • MERT 1 saat önce Şikayet Et
    ITİNLE birlikte İran'a saldırman EPSTEIN ÜYESİ olmanı gizleyemedi Bay Turp.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan ABD ve İsrail'e ağır darbe! Gelişmiş savaş uçağı düşürüldü
İsrail'in hizmetkarı oldular! Yunanistan'dan dünyada eşi benzeri görülmemiş anlaşma