Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den kritik görüşme! Rusya'ya son dakika İsrail çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider görüşmede, ikili ilişkileri ve İran, ABD-İsrail savaşı başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldı.
SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini bildirdi. Görüşmede, Türkiye ile Rusya ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, Putin'e İsrail'in bölgedeki saldırgan politikalarının önünün alınması gerektiğini iletti.

'TÜRKİYE İRAN'A YÖNELİK SALDIRILARI ONAYLAMIYOR'
Görüşmede Orta Doğu'daki artan gerilime değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin İran'a yönelik saldırıları onaylamadığını, İran'ın bölge ülkelerine mukabelesini de tasvip etmediğimizi" belirterek, "Savaşın daha fazla kontrolden çıkmaması için tüm taraflarla barış ve istikrar odaklı temaslarımız sürüyor." dedi.
ERDOĞAN'DAN PUTİN'E İSRAİL ÇAĞRISI
Putin'le görüşmesinde İsrail'in eylemlerini de gündeme taşıyan Erdoğan, "Netanyahu hükümetinin bölge genelindeki saldırgan politikalarının önünün alınması gerekiyor. İsrail'in Kudüs'ün statüsünün aşındırılmasına yönelik adımlarına müsaade edilemez." ifadelerini kullandı.

'SURİYE'DEKİ KAZANIMLAR RİSKE ATILMAMALI'
Görüşmede Suriye’deki son durumu yakından takip ettiğini vurgulayan Erdoğan, Suriye’de istikrarı güçlendirecek her adımın Türkiye ve Rusya’nın ortak menfaatine olduğunu, buradaki kazanımların riske atılmamasının önemini ifade etti.
ERDOĞAN, TÜRKİYE'NİN BARIŞ ARAYIŞLARININ SEKTEYE UĞRATILMAMASININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının barışla neticelenmesi için Türkiye’nin arayışlarının sekteye uğratılmamasının önemli olduğunu, Türkiye’nin tüm taraflara gerilimi tırmandıracak adımlardan uzak durmalarını tavsiye ettiğini, Karadeniz’deki sivil gemilere saldırıların istikrar ortamına zarar verdiğini, İran savaşının Rusya-Ukrayna krizinde yeni çatışma alanları oluşturmaması gerektiğini belirtti.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Kremlin Sarayı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.
Görüşmede iki liderin bölgesel ve küresel krizleri ele aldığı aktarıldı. Açıklamada, liderlerin Orta Doğu'daki gerilimi masaya yatırdığı vurgulanarak, "Basra Körfezi'nde askeri ve siyasi gerilimin tırmanmaya devam etmesi üzerine kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunuldu. Buradaki yoğun çatışmaların sadece bölgesel değil, küresel ölçekte enerji, ticaret, lojistik ve diğer sektörler için ağır sonuçlar doğurduğu kaydedildi. Liderler, bir an önce ateşkes sağlanması ve tüm bölge devletlerinin meşru çıkarlarını gözeten uzlaşmacı barış anlaşmaları için çalışılması konusunda hemfikir olduklarını belirttiler" denildi.
Açıklamanın devamında Ukrayna krizi ve Karadeniz'in güvenliği konusuna da değinildiği aktarılarak, "Putin, Ukrayna çevresindeki durumun ele alındığı kısımda müzakereleri kolaylaştırmaya yönelik kararlı tutumu nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Kiev rejiminin Rusya ve Türkiye'yi birbirine bağlayan gaz taşıma altyapısını ve Karadeniz'deki ticari gemileri hedef alma girişimlerini göz önüne alan liderler, Karadeniz ve çevresinde her yönüyle güvenliğin sağlanmasına yönelik eş güdümlü adımlar atılmasının önemini vurguladılar" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın sonunda Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilere de değinildiği vurgulanarak, "Ayrıca liderler, başta enerji sektöründeki ortak stratejik projelerin hayata geçirilmesi olmak üzere, Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi ve ekonomik bağların güçlendirilmesine yönelik atılacak adımları görüştüler" denildi.
-
Ordulu 6 dakika önce Şikayet EtRusya ne Suriye ne İran'a ne auarbaycana ne bize yardım eder. Kendi karı için herkes ile işbirliği yapar. Parayı çalan düdüğü öterBeğen
-
Bay 16 dakika önce Şikayet Etİran'ın yapması gereken çok büyük bir hamle var İsrailin işgali için 1 milyon gönüllü mucahitle İsrail'e kara harekatı kararı almalı eminim ki bu şekilde bir karar alırsa İsrail'i 3 saatte teslim alır şüphem yokBeğen Toplam 1 beğeni
-
Hakan er 21 dakika önce Şikayet Et2 yıldır Ukrayna savaşan Rusya ABD ve Avrupa ulkelerin ukranya desteği olsada Rusya dimdik ayakta vallahi helal olsun örnek alınacak liderBeğen Toplam 2 beğeni
-
yunus 38 dakika önce Şikayet Ettürkiye iran durumuna düşmemek için akkuyu da rusya ile nükleer bomba üretmeliyizBeğen Toplam 3 beğeni
-
Vatandaş 15 dakika önce Şikayet EtRusya nın en son isteyeceği şey bu olabilir.Beğen
-
Tayfun 39 dakika önce Şikayet EtSuriye deki liman ve üs pazarlık konusu. Putin feda edermi etmezmi konu belirler gibiBeğen