NASA'dan 54 yıl arayla Dünya paylaşımı
NASA, 1972'deki Apollo 17 görevi ile önceki gün fırlatılan Artemis 2 görevi sırasında uzaydan çekilen iki Dünya fotoğrafını paylaştı.
GİRİŞ 04.04.2026 14:32
GÜNCELLEME 06.04.2026 17:13
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 54 yıl aradan sonra Ay'ın çevresine yönelik başlattığı insanlı yolculuk sürerken, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan fotoğraflı paylaşımda, 1972 yılındaki Apollo 17 görevi sırasında çekilen Dünya fotoğrafı ile Artemis 2 mürettebatı tarafından dün çekilen Dünya karesi yan yana getirildi.

İnsanlığın uzay yolculuğundaki gelişimine değinilen paylaşımda, "Son 54 yılda çok yol kat ettik ama değişmeyen bir şey var: Evimiz uzaydan harika görünüyor! Soldaki görüntü 1972'de Apollo 17 mürettebatı, sağdaki ise dün Artemis 2 mürettebatı tarafından çekildi" ifadelerine yer verildi.
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
-
Misafir 2 ay önce Şikayet EtDünyayı çok kirletmişiz be.Beğen
-
Abdullah 2 ay önce Şikayet Eteski versiyon fotoshopta yapilinca renkler canli degil tabi bilim eşittir fotoshopBeğen
-
Misafir 2 ay önce Şikayet Etdünyanın rengi solmuşBeğen
-
Dumrul 2 ay önce Şikayet EtSoldaki yani 1972 deki resim daha parlak dünya pırıl pırıl masmavi yenisi griBeğen Toplam 1 beğeni