Savaşta son dakika gelişmesi: İran'dan tüm vatandaşlarına uyarı! Orta Doğu'da ABD alarmı
Son dakika haberi... İran, ABD-İsrail savaşı şiddetlenerek devam ediyor. İran İçişleri Bakanlığı, tüm İran halkına 8 Nisan Çarşamba sabah 06.00'a kadar evlerinde kalmaları ve çıkmamaları uyarısında bulundu.
SON DAKİKA HABERİ: ABD ve İsrail'in, Tahran'daki bir ilkokula 28 Şubat'ta düzenlediği saldırıyla başlayan İran, ABD-İsrail savaşı şiddetlenerek devam ediyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'a yönelik bugüne kadar görülmemiş bir saldırı olacağını açıklamasının ardından İran İçişleri Bakanlığı, vatandaşlara 7 Nisan gece yarısından 8 Nisan sabahına kadar çok zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamaları yönünde çağrıda bulundu.
İran, ABD-İsrail savaşında dakika dakika son gelişmeleri haberimizden canlı olarak takip edebilirsiniz...
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile müzakereler hakkında, "Şu anda hararetli müzakereler içindeyiz" dedi.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD Başkanı Donald Trump'tan İran'a yönelik planlanan saldırıyı ertelemesi talebinde bulunarak, "Diplomasinin devam edebilmesi için, Başkan Trump’tan süreyi iki hafta uzatmasını içtenlikle rica ediyorum" dedi.
İran İçişleri Bakanlığı, vatandaşlara 7 Nisan Salı gece yarısından itibaren zorunlu haller dışında sokağa çıkmamaları yönünde çağrıda bulundu.
Bakanlık tarafından yayımlanan resmi açıklamada, halkın gece saatlerinde evlerinde kalmasının önemine dikkat çekildi.
Alınan tedbirler kapsamında vatandaşların dışarı çıkmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Vatandaşlarımızın 7 Nisan Salı gece yarısından 8 Nisan Çarşamba sabah 06.00'ya kadar son derece zorunlu haller dışında evlerinde kalmalarını ve dışarı çıkmamalarını rica ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Trump, İran'a yönelik bugüne kadar görülmemiş bir saldırı olacağını belirttiği planıyla ilgili, "Saat 20.00'de o iş olacak." diye konuşmuştu.
Hürmüz Boğazı'yla ilgili problemin İran ile müzakere yoluyla anlaşarak sonuçlanma ihtimaline dair bir ihtimal üzerine konuşmak istemediğini ifade eden Trump, "Eğer o noktaya gelirsek, daha önce hiç görmedikleri türden bir saldırı gerçekleşecek." demişti.
Kuveyt yönetimi, ABD Başkanı Trump’ın İran’a saldırıları şiddetlendirmekle tehdit ettiği saatlerde Kuveytlilerin evlerinden çıkmaması çağrısında bulundu.
-
Metin 20 dakika önce Şikayet EtAslında ABD ve İsrail Sünni muslumanlari o kadar korkutmuş ve sindirmiski insanlar korkudan messep farkının arkasına gizleniyorBeğen
-
Yusuf 22 dakika önce Şikayet EtHer şerde bir hayır vardır . Bu savaşın hayırida İslam alemimin uyanisi ve Şii ve Sünni kardeşliğinin başlangıcı olurBeğen
-
Selim 24 dakika önce Şikayet EtAllah İran'a mazlum coğrafyanın hakkını korumak için çaba gösterdiği için yardım etsinBeğen Toplam 1 beğeni
-
Niğdeli 25 dakika önce Şikayet EtEğer olurda nükleer atarsa tüm dünya nükleere bulanır, sabaha nükleer bulutların yarattığı kışa uyanırız. İran'a da bütün Batı ülkelerine atma hakkı doğar. Ve atmalıdırBeğen Toplam 1 beğeni
-
Metin 26 dakika önce Şikayet Etİnsallah bu gece İsrail'in ve ABD sonu olur olmasa bile inşallah bir daha hiç bir ülkeye saldiramayacak kadar rezil rüsva olurlar aminBeğen Toplam 9 beğeni