Hürmüz Boğazı neden açılamıyor? Kimse bunu beklemiyordu! Şoke eden iddia!

İran'ın Hürmüz Boğazı'na yerleştirdiği mayınları bulamadığı iddia edildi. Mayınların hepsinin yerini tespit edilemediği için boğazı daha fazla gemi trafiğine açamadığını öne sürdü.

GİRİŞ 11.04.2026 13:28 GÜNCELLEME 11.04.2026 13:28

The New York Times'ın haberine göre, ismi verilmeyen ABD'li yetkililer, İran'ın Hürmüz Boğazı'na döşediği mayınların hepsinin yerini tespit edemediği için boğazı daha fazla gemi trafiğine açamadığını öne sürdü.

Yetkililer ayrıca, İran'ın, yerleştirdiği mayınları "temizleme imkanına sahip olmadığını" iddia etti.

İran'ın yerleştirdiği her mayının konumunun kayda geçirilip geçirilmediğinin kesin olmadığı belirtilirken konum kaydedilmiş olsa bile bazı mayınların sürüklenmeler veya yer değiştirmelere olanak sağlayacak şekilde yerleştirilmiş olduğu ileri sürüldü.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Ziyaretçi 48 dakika önce Şikayet Et
    İşi sağlama almışlar Dünya ya huzur getireceğim diye gelen sarıların sülo ne diyecek bu duruma
    Cevapla
  • Misafir 54 dakika önce Şikayet Et
    Benim anlamdigim bu bogaza bae de kiyisi var neden söz hakki sadece iranda? Bae kiyisina yakin gitsin gemiler
    Cevapla
  • Fatih 39 dakika önce Şikayet Et
    Gidemezler çünkü çok sığ
    Cevapla
  • Akın 55 dakika önce Şikayet Et
    Acılmasın boşverin
    Cevapla
  • doğrudur. 58 dakika önce Şikayet Et
    Doğru olabilir, o mayınlar karaya vurmadan gemi trafiği açılamaz. Ne zaman karaya vuracakları veya karaya vurup vurmayacakları da bilinemez.
    Cevapla
  • Haktan 1 saat önce Şikayet Et
    İsraile biri nükleer silah atıp dünyayı rahatlatsa çok iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran, ABD-İsrail savaşında son dakika! Düğüm bugün Pakistan'da çözülecek mi?
‘Yayaya yol verdin’ diye terör estirdi: 'Çocuğum var' feryadını duymadı, aracına saldırdı