Azılı siyonist durdurulamaz hale geldi! Ben-Gvir için hesap vakti

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle İsrail'in yüksek yargı mahkemesinde görevinden alınmasına yönelik duruşmalar başladı.

GİRİŞ 15.04.2026 12:23 GÜNCELLEME 15.04.2026 20:02

İsrail Yüksek Adalet Mahkemesi Çarşamba günü, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in İsrail polisine müdahale iddiaları nedeniyle görevden alınmasını talep eden dilekçeyi görüşmeye başladı.

Mahkeme salonunda yaşanabilecek olası karışıklıklara karşı hakimler, duruşmaya halkın katılmasına izin vermezken canlı yayın gerçekleştirme kararı verdi.

BEN-GVİR BU KEZ YARGIYA KAFA TUTTU

Duruşma öncesinde, Ben-Gvir destekçileri mahkeme binasının önünde toplanarak, "Yüksek Mahkemeye artık yeter demenin zamanı geldi" ve "Yargı diktatörlüğüne son verin" yazan pankartlar ile eylem yaptı.

Mahkeme salonunun dışına çıkarak destekçilerine seslenen Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir "Gali Baharav-Miara (Hükümetin hukuk danışmanı) benim politika belirlediğimi ve polisi değiştirdiğimi söylüyor haklı. Yarım milyondan fazla seçmen, gerçek bir değişim yaratmak için bizi seçti" dedi.

Yargıç, Yüksek Mahkemeyi uyararak “İsrail'i anayasal bir krize, bölünmeye veya kutuplaşmaya sürüklemeyin. Demokrasi yıkılmayacak. Yasal diktatörlük yıkılacak.” dedi.

İSRAİL ADALET BAKANI YARGININ KARARINA SAYGI DUYMAYACAĞINI BELİRTTİ

Times of Israel haber sitesinde ise İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin hükümetin, Ben-Gvir'in görevden alınmasını emreden Yüksek Mahkeme'nin herhangi bir kararına saygı duymayacağını belirtti.

Levin ayrıca, "Bakan Ben-Gvir'i görevden almak için bu sabah yapılan duruşma hukuka aykırıdır ve hakimlerin kararı hiçbir geçerliliğe sahip olmayacaktır. Dostum Bakan Ben-Gvir, halkın kararı ve Knesset'in güveni sayesinde görevine devam edecektir." dedi.

İsrail medyasına göre, dilekçe sahipleri Başbakan Benjamin Netanyahu'yu, Ben-Gvir'in "polis operasyonlarına tekrar tekrar ve hukuka aykırı müdahalesi, polis atamalarını siyasallaştırması ve polis soruşturmalarına açıkça müdahale etmesi" iddiaları nedeniyle görevden almaya zorlamayı amaçlıyor.

Filistinli tutukluların idam kararını şampanyayla kutlayan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir

KAYNAK: AA
Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • İbrahim Titiz 1 ay önce Şikayet Et
    işgalci İsrail katil İsrail YOK olsun İsrail yaşasın Filistin
    Cevapla
  • İbrahim Titiz 1 ay önce Şikayet Et
    işgalci İsrail katil İsrail YOK olsun İsrail
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    YÜCE RABBİM sen her şeyi görensin bilensin hüküm ve hikmet sahibisin, YA CEBBAR (C.C) YA KAHHAR (C.C) olan YÜCE RABBİM zulüm gören mazlum DİN kardeşlerimizin hakkı için, siyonist mel'un alçak kafirleri kahr-u perişan eyle, layık oldukları gayya kuyusuna en tez zamanda ulaştır. AMİN.
    Cevapla
  • Hakkı 1 ay önce Şikayet Et
    Onlar kiminle savaştıklarıni bilmiyorlar
    Cevapla
  • Çuvaldız 1 ay önce Şikayet Et
    Köpek köpeğin etini yemez, kudurmuş olsalar da...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın için kritik rakam uyarısı! Tüm gözler o seviyeye çevrildi
İngiliz üssündeki plan Güney Kıbrıs'ı karıştırdı