İsrail'den son dakika İran duyurusu! Skandal saldırı tehdidi
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, ABD ile müzakerelerde anlaşmaya varmadığı takdirde İran'a daha şiddetli saldırılar düzenleyecekleri tehdidinde bulundu.
SON DAKİKA HABERİ: ABD ve İran'ın, Pakistan aracılığında vardığı 2 haftalık geçici ateşkes sürerken, ateşkesi bozma girişimlerinde bulunan İsrail'den yeni bir provokatif hamle geldi.
'İRAN ANLAŞMAZSA SALDIRILAR ÇOK DAHA ACI VERİCİ OLACAK'
Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Katz bir törende yaptığı konuşmada, ABD ile 8 Nisan'da varılan geçici ateşkese kadar 40 gün boyunca saldırılar düzenledikleri İran'ın "tarihi bir yol ayrımında" olduğunu ileri sürdü.

Katz, ABD ile yürütülen müzakerelerde anlaşmaya varılmaması halinde, "İran'da henüz hedef alınmayan noktalara yönelik saldırıların, daha önce vurulan hedeflere kıyasla çok daha acı verici olacağı görülecektir." ifadelerini kullandı.
İRAN'A YENİ SALDIRI TEHDİDİ
Seçimin Tahran yönetiminin elinde olduğunu ileri süren Katz, "İran'ın tüm stratejik hedeflerini ve yeteneklerini yok ettik ve gerekirse bunu tekrar yapacağız." dedi.
ABD VE İRAN ARASINDAKİ ATEŞKES ANLAŞMASI
ABD ve İsrail'in 28 Şubat’ta İran'a başlattığı saldırıların ardından bölge ülkelerine yayılan savaş, 8 Nisan'da ABD ile İran arasında ateşkesle sonuçlanmıştı.
Washington ve Tahran yönetimleri, Pakistan aracılığıyla İslamabad'da müzakereler yürütmüştü.
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da İran'la yapılan doğrudan müzakerelerin "bir anlaşmaya varılamadan" sona erdiğini açıklamıştı.
İran yönetimi ise müzakerelerde ortak bir çerçeveye ve anlaşmaya varılamamasının nedeninin ABD'nin aşırı talepleri olduğunu duyurmuştu.
-
Hamit 6 dakika önce Şikayet EtBunlara bir kara harekatı yapılsa iki gün sürmez israil diye birşey kalmazBeğen
-
İsimsiz 21 dakika önce Şikayet Etİtrail İran'ı saf dışı bırakmak istiyor amaçları dünyayı sindirmek yoksa yok olacaklar yoksa ateş olsalar yine bir halt edemeyecekler İran ekonomik yönden çok zayıf belki toparlanmak için bir süre abd nin isteklerine boyun eğecek gibi duruyorBeğen
-
Misafir 25 dakika önce Şikayet EtinandıkBeğen
-
Misafir 27 dakika önce Şikayet EtŞereften yoksun yahudi İsrail, korkaksınız işte, abd olmadan bir halt degilsinizBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 30 dakika önce Şikayet Etİran artık şu balistik füzeleri başlık yerleştir bunlar fazla konuşmaya başladıBeğen Toplam 1 beğeni