Son dakika... İran ordusu: Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattık

Son dakika... İran Devrim Muhafızları, anlaşmaya rağmen ABD'nin ablukasının devam ettiğini belirtti. Bunu "korsanlık" şeklinde niteleyen Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı'nın eski statüsüne dönerek sıkı denetime alındığını bildirdi.

GİRİŞ 18.04.2026 11:32 GÜNCELLEME 18.04.2026 12:47
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • İran Devrim Muhafızları, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukası nedeniyle Hürmüz Boğazı'nın kontrolünün eski haline döndüğünü açıkladı.
  • Açıklamada, ABD'nin abluka bahanesiyle korsanlık yaptığı belirtilerek, Hürmüz Boğazı'nın silahlı kuvvetler tarafından sıkı yönetim altında tutulacağı ifade edildi.

Son dakika...İran Devrim Muhafızları, ABD'nin İran limanlarına yönelik devam eden ablukası nedeniyle Hürmüz Boğazı'nın kontrolünün "eski haline döndüğünü" açıkladı.

Devrim Muhafızları açıklamasında, ABD'nin "sözde abluka bahanesiyle korsanlık ve deniz hırsızlığı eylemlerine devam ettiği" belirtildi.

Açıklamada, "Bu nedenle Hürmüz Boğazı'nın kontrolü önceki haline geri döndü ve bu stratejik su yolu artık silahlı kuvvetlerin sıkı yönetimi ve kontrolü altında bulunuyor. ABD, İran'dan giden ve İran'a dönen gemiler için tam seyrüsefer özgürlüğünü yeniden sağlayana kadar, Hürmüz Boğazı'nın durumu sıkı bir şekilde kontrol altında kalacak ve önceki halini koruyacaktır." denildi.

KALİBAF "HÜRMÜZ BOĞAZI'YLA İLGİLİ DÜZENLEMELER SOSYAL MEDYADA DEĞİL SAHADA NETLEŞİR" DEMİŞTİ

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD'nin Hürmüz Boğazı'na yönelik ablukasının devam etmesi halinde Hürmüz Boğazı'nın açık kalmayacağı uyarısında bulunarak, İran Silahlı Kuvvetleri'nin Boğaz'daki geçiş düzenlemelerinden sorumlu olduğunu vurgulamıştı.

Kalibaf ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın 1 saat içerisinde 7 kez yalan söylediğini savunarak, "Savaşta bu yalanlarla kazanmadılar ve müzakerelerde de bir yere varamayacaklar." demişti.​​​​​​​

İRAN MECLİSİ ULUSAL GÜVENLİK KOMİSYONU BAŞKAN AZİZİ: HÜRMÜZ BOĞAZI’NIN ESKİ HALİNE DÖNÜŞÜNÜN KEYFİNİ ÇIKARIN

 İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, İran Silahlı Kuvvetleri’nin Hürmüz Boğazı’nı tekrar kapatmasına ilişkin, “Hürmüz Boğazı’nın eski haline dönüşünün keyfini çıkarın.” dedi.

Azizi, ABD merkezli X sosyal medya platformundan Hürmüz Boğazı’na ilişkin açıklama yaptı.

“Uyardık, dikkat etmediniz.” diyen Azizi, “Hürmüz Boğazı’nın eski haline dönüşünün keyfini çıkarın.” ifadesini kullandı.

İran Silahlı Kuvvetleri'nin savaşı yürüten birimi Hatemül Enbiya Merkez Karargahı, ABD’nin deniz ablukasına devam etmesi nedeniyle Hürmüz Boğazı’nın kontrolünün önceki haline geri döndüğünü açıklamıştı.

 

KAYNAK: HABER7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Volkan Savaş 25 dakika önce Şikayet Et
    İran iranlığını yapıyor, sanki ABD'nin umurunda. Olan bizlere oluyor.
    Cevapla
  • Misafir 34 dakika önce Şikayet Et
    ceplerini doldurmak için ikiside oyun oynuyorlar artık bu aşikar oldu
    Cevapla
  • Asdf 37 dakika önce Şikayet Et
    Hem cepler hemde biten cephanelikler doluyor gibi ,
    Cevapla
  • Aydınlı 40 dakika önce Şikayet Et
    Aferin İran'a. ABD'ye pabuç bırakmıyor.
    Cevapla
  • Koray 45 dakika önce Şikayet Et
    Aç kapa artema
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şara'dan 'şişe' göndermesi: Britanya'dan daha iyi
Pezeşkiyan'dan çarpıcı çıkış: ABD ve İsrail'in İran'ı teslim alma planı çöktü