Hürmüz tekrar kapatıldıktan sonra Trump'tan ilk açıklama: İran şantaj yapamaz
Son dakika: ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı 24 saat geçmeden yeniden kapatıldıktan sonra ilk kez açıklama yapıyor. Trump, İran'la görüşmelerin iyi ilerlediğini belirterek "İran bize şantaj yapamaz" dedi.
Son dakika haberi: İran, Hürmüz Boğazı'nı açtıktan 19 saat sonra ABD'nin ablukası sebebiyle boğazı yeniden kapattığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından Başkan Trump ilk kez kameralar karşısına geçti. Trump, uyuşturucularla ilgili başkanlık kararnamesini imzalarken İran'la ilgili de konuştu.
Trump, İran'ın boğazı yeniden kapatmaya çalıştığını söyleyerek İran'a bir uyarıda bulundu. İran'la görüştüklerini ve görüşmelerin iyi sürdüğü belirterek "İran bize şantaj yapamaz" dedi.
İran'ı sonra konuşacaklarını belirten Trump "Çok iyi konuşmalarımız devam ediyor. Her şey çok iyi gidiyor. 47 yıldır yaptıkları gibi biraz şımardılar. Kimse hiç onlarla yüzleşmedi. Biz yüzleştik. Onların donanmaları yok. Hava kuvvetleri yok. Liderleri yok. Hiçbir şeyleri yok. Bu bir rejim değişikliği. Ama onlarla konuşuyoruz. Yıllardır yaptıkları gibi yine Boğaz’ı kapatmak istediler. Ve bizi şantaj edemezler." dedi.
İRAN: HÜRMÜZ BİZE AİT, HAKKIMIZI ALIRIZ
İran Güvenlik Konseyi ise "ABD'nin deniz ablukası devam ederse İran, Hürmüz Boğazı’ndan geçişleri engelleyecek" dedi.
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Arif, Hürmüz Boğazı’na ilişkin, "Hürmüz Boğazı’nın yönetimi İran’a aittir. Ya müzakere masasında ya da sahada hakkımızı sağlamlaştırırız." dedi.
-
Xday 25 dakika önce Şikayet Etİran ABD yokmuş gibi elli yıl yaşadı, bir elli yıl daha yaşar.Trump yanlış uzeri yanlış seni başkanlıktan da ABD vatandaşlığından da düşürecek.Beğen
-
Emrah 25 dakika önce Şikayet EtKeşke mısırda iç savaş çıksa ve sisi geberip gitse orta doğru ozaman düzelir.Beğen Toplam 1 beğeni
-
günay 27 dakika önce Şikayet Ettiyatrooooo!!!Beğen Toplam 2 beğeni
-
007 28 dakika önce Şikayet EtNe şantacı cavurrr adam kapattı sen hala küstahlıgından ödül vermiyorsun, bunun benzeri bizde'de var silivride kibir abadesi bizdeki bundanda kötü çünkü vatan haini yunan asıllı.... bu tip insanlar hasta acilen tedaviye iytiyaçları var.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Ahmet 53 dakika önce Şikayet EtBunlar “ Ekmek peynir yesek bile amerika ile savaşacağız.Bizim savaşımız karın doyurma savaşı değil İNANÇ savaşıdır” diyen Şehit Behişti nin evlatlarıdır.Selam olsun hakkın yolunda olanlara.Beğen Toplam 11 beğeni