İran'dan tüm dünyayı sarsan açıklama: ABD'ye rest çektiler! Trump tehdit etmişti...

İran, ABD ile yapılacak ikinci tur görüşmelerine katılmayı reddettiğini duyurdu. ABD Başkanı Trump, "Çok makul bir teklif sunuyoruz; kabul etmezlerse tüm enerji santrallerini ve köprülerini yıkarız" diyerek İran'ı tehdit etmişti.

İran'dan tüm dünyayı sarsan açıklama: ABD'ye rest çektiler! Trump tehdit etmişti...
İran'dan tüm dünyayı sarsan açıklama: ABD'ye rest çektiler! Trump tehdit etmişti...
GİRİŞ 19.04.2026 20:17 GÜNCELLEME 19.04.2026 22:55

Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, İran ile müzakere için Pakistan’a heyet gönderdiklerini açıklarken Tahran’a tehditler de savurdu. Trump, "Çok makul bir teklif sunuyoruz; kabul etmezlerse tüm enerji santrallerini ve köprülerini yıkarız" dedi. İran cephesinden ise Trump'a jet hızında rest geldi. İran basını, Tahran hükümetinin ABD’nin aşırı talepleri, gerçekçi olmayan beklentileri ve sürekli değişen tutumu nedeniyle müzakerelerin ikinci turuna katılmayı reddettiğini öne sürdü.

İRAN GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ!

İran resmi devlet ajansı IRNA, İran hükümetinin müzakerelerin ikinci turuna katılmayı reddettiğini öne sürdü. İran hükümetinin söz konusu kararı ABD’nin aşırı talepleri, gerçekçi olmayan beklentileri, sürekli değişen tutumu ve ateşkes ihlali olarak değerlendirdiği devam eden deniz ablukası nedeniyle aldığını belirtti.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu da ABD'nin İran gemilerine uyguladığı abluka kaldırılana kadar Hürmüz'ün kapalı kalacağını söyledi. Devrim Muhafızları ayrıca ABD Donanması'nın İran gemilerine saldırması durumunda “ağır bir darbe” alacağını ifade etti, uyarıları dikkate almayan gemilerin ise hedef alınacağı belirtildi.

"TRUMP'IN AÇIKLAMALARININ GEÇERLİLİĞİ YOK"

İran Devrim Muhafızları, gemilerin ve sahiplerinin Devrim Muhafızları'nın açıklamalarını takip etmeleri gerektiğini, ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarının "geçerliliğinin olmadığını" söyledi. İran'ın baş müzakerecisi ve Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf da ABD ile müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi ama aralarında hala bir “mesafenin” olduğunu söyledi.

PEZEŞKİYAN: O KİM Kİ BİR ULUSU HAKLARINDAN MAHRUM EDİYOR?

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD Başkanı Trump'ın İran'ı nükleer haklarından mahrum bırakmasının hiçbir gerekçesi olmadığını söyledi. Pezeşkiyan, "Trump, İran'ın nükleer haklarını kullanamayacağını söylüyor ama hangi suçtan dolayı olduğunu belirtmiyor. O kim ki bir ulusu haklarından mahrum ediyor?" ifadelerini kullandı.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç
YORUMLAR 42
  • Kim Busi 5 ay önce Şikayet Et
    - rest -Restine rest ulan -kare as - bendede 5 as var. Gördünmü bak nasıl kazandım. -hile yaptın ,bombacı değil topçu olsan hileni yemem lan. O zaman sende limon ye
    Cevapla
  • Tamer Danacı 6 ay önce Şikayet Et
    çünkü iran daha önce hiroşima ve nagasaki ye atom bombası attı. Yine yapar onun için iran nükleer güç olmamalı.:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kartal, Akyazı'dan çıkamadı! Fırtına, Beşiktaş'ı da devirdi
CHP'den Yeni Parti'ye tepki: Vekillere de bu saçmalıkları anlatmışlar! Gereğini yapın