İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu savaş eylemidir

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin İran limanlarına yönelik ablukasını "savaş eylemi" olarak nitelendirerek, "Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ateşkes ihlalidir." dedi.

İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu savaş eylemidir
İran'dan ABD'ye abluka tepkisi: Bu savaş eylemidir
GİRİŞ 22.04.2026 14:28 GÜNCELLEME 22.04.2026 16:20

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ABD Başkanı Donald Trump'ın bölgede devam eden abluka kararına ve ateşkes ihlali iddialarına yanıt verdi.

İran limanlarının ablukaya alınmasının bir "savaş eylemi" anlamına geldiğini ve bu durumun mevcut ateşkesin açık bir ihlali olduğunu savunan Arakçi, "Ticari bir gemiyi vurmak ve mürettebatını rehin almak çok daha büyük bir ihlaldir." ifadelerini kullandı.

Diplomatik ve ekonomik dayatmalara karşı hazırlıklı olduklarını vurgulayan Arakçi, "İran, kısıtlamaları nasıl etkisiz hale getireceğini, çıkarlarını nasıl savunacağını ve zorbalığa karşı nasıl direneceğini bilmektedir." dedi.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek üniversite öğrencilerini uyardı! İşte yapay zekanın etkileyeceği meslekler
Sıcak gelişme! Umman Denizi'nde gemiye saldırı! Sert uyarı: Ezici darbeler indireceğiz