Kerkük Valisi Muhammed Seman Ağa’dan dört dilde kardeşlik mesajı
Irak'ta Kerkük Valiliği görevine seçilen Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Muhammed Seman Ağa, belediye panolarını "Kerkük Kardeşliğin Sembolüdür" sloganının yer aldığı afişlerle donattı.
ITC Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Ağa, Kerkük'te tüm kesim ve etnik grupların valisi olduğunun bir ifadesi olarak kentteki belediye panolarına daha önce astırdığı fotoğraflarının yerine huzur ve kardeşliği simgeleyen yeni afişler astırdı.
"KERKÜK KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜDÜR"
Açıklamada, kentteki tüm kesim ve etnik grupları yansıtan panolardaki afişlerde, "Kerkük Kardeşliğin Sembolüdür" sözü Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice yazıldı.
Kentte kardeşlik, huzur ve barışın derinleşmesi için tüm belediye panolarında bu tür söz ve logoların yer alacağı afişlerin yer alacağı belirtildi.
Kerkük İl Meclisi 16 Nisan'da yapılan oturumda, ITC Başkanı Muhammed Seman Ağa'yı vilayet valisi olarak seçmişti. Kerkük Valiliği yaklaşık 100 yıl sonra yeniden Türkmenlere geçmişti.




-
Erkan 1 ay önce Şikayet EtAnlaşılan oradaki kürt halkı doğru ile yanlışı 100 yılda olsa anlayabilmiş ne mutlu RABBİM devletin mukaddes yerlerine gelenlere yardım etsin inşallah kürt akıllı olursa ve çevresinde dönenleri idrak edebilirse ulkeler baki olur.Beğen
-
Bülent DUMAN 1 ay önce Şikayet Etallah razı olsunBeğen
-
Orhun Yazıtları 1 ay önce Şikayet EtCumhuriyet ilan edildikten sonra, Osmanlı imparatorluğu topraklarında yaşayan Kerkük,Musul, Ahıska,Halep, Kırım ve balkanlardaki Türkler yok sayılmış görmezden sayılmıştır.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Sırmakaşlı 1 ay önce Şikayet EtMaşallahBeğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Et"Müslümanlar kardeştir"Beğen Toplam 7 beğeni