Arakçi bugün İslamabad'a gidecek
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin ABD ile Pakistan arabuluculuğundaki müzakereler için bugün İslamabad'a gideceği bildirildi.
ABD-İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a saldırılarıyla başlayan savaşta 8 Nisan'da sağlanan 2 haftalık geçici ateşkesin ardından Tahran ve Washington, 11 Nisan'da Pakistan'da kalıcı ateşkes için görüşmeler yapmıştı. Yaklaşık 21 saat süren görüşmelerden sonuç çıkmamıştı. Pakistan'ın arabuluculuğunda ikinci tur görüşmelerin yapılması için sürdürülen çabalar da ABD'nin İran'a uyguladığı deniz ablukası başta olmak üzere taraflar arasındaki anlaşmazlık konuları nedeniyle başarılı olamamıştı.
İRAN YENİDEN GÖRÜŞMELERE BAŞLADI
İran devlet televizyonuna göre Arakçi, Pakistan'ın Genelkurmay Başkanı Mareşal Münir ve mevkidaşı Dar ile telefonda görüştü. Görüşmede bölgesel gelişmeler ile İran ve ABD arasındaki ateşkes sürecine ilişkin konular ele alındı. Pakistan kaynakları Bakan Arakçi'nin bugün Pakistan heyetiyle görüşmek üzere İslamabad'a gideceğini bildirdi.
CNN, iki ülke arasında yeniden görüşmeler gerçekleşeceğini ve İran'ın Pakistan'a heyet göndereceğini duyurdu. ABD'yi temsilen Jared Kushner ve Steve Witkoff'un İslamabad'a gideceği belirtildi.
-
Ali 22 dakika önce Şikayet EtDünya ile dalga geçiyorlar. Olan küresel ekonomiye oluyor.Beğen
-
Cemil Albar 24 dakika önce Şikayet EtSakın ola taviz vermeyin taviz tavizi doğururBeğen
-
Hakkaniyetmi 32 dakika önce Şikayet Etİran da yönetim insiyatifi dağıldı. Bundan sonra kaotik yönetim. Bu da hem İran a hem de rakip ülkeler için sorun.Beğen
-
KARAMURAT 37 dakika önce Şikayet Etmüzakere falan hikaye petrol fiyatları şahaneBeğen
-
Bero 38 dakika önce Şikayet EtÇekin irandan pakistana doğalgaz petrol boru hattı pakistan dağıtsın dünyaya hem üç beş komisyonda alır iranda kimseye muhtaç kalmaz iki boru çekemiyomusunuz kimseye boyun eğmeyinBeğen