Savaş sonrası ilk adım: İsviçre Tahran’a geri döndü

İsviçre, İran’daki savaş nedeniyle kapattığı Tahran Büyükelçiliği’ni yeniden açtı. Diplomatik heyetin göreve başladığı bildirildi. Büyükelçilik, güvenlik endişeleriyle 11 Mart’ta geçici olarak kapatılmıştı.

Savaş sonrası ilk adım: İsviçre Tahran’a geri döndü
Savaş sonrası ilk adım: İsviçre Tahran’a geri döndü
GİRİŞ 24.04.2026 17:45 GÜNCELLEME 24.04.2026 17:45

İsviçre, İran’daki savaşın ardından 11 Mart’ta kapattığı Tahran Büyükelçiliği’ni yeniden açtığını duyurdu.

İsviçre hükümeti, İran'daki büyükelçiliğini yeniden açtığını duyurdu. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, Tahran Büyükelçiliği’ne bir diplomat heyeti gönderildiği kaydedildi.
İsviçre’nin Tahran'daki büyükelçiliği, ABD-İsrail’in İran'a saldırılarının ardından güvenlik endişeleri nedeniyle 11 Mart'ta geçici olarak kapatılmıştı. Uzun süredir silahlı tarafsızlık politikası izleyen İsviçre, ABD ve İsrail'e tüm yeni yapılan silah ihracat lisanslarını askıya almış ve ABD askeri operasyonları için hava sahasını kısıtlamıştı.

KAYNAK: İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bölgedeki enerji koridorlarının vazgeçilmez üssü!
Hürmüz krizinde yeni eşik! Petrol iki hafta sonra yeniden 100 doları aştı!