İran: Füze gücünün önemli bir kısmı kullanılmadı
İran Savunma Bakanlığı Sözcüsü Rıza Telayi Nik, ABD-İsrail saldırıları sırasında ülkesinin füze gücünün önemli bir kısmının kullanılmadığını söyledi.
GİRİŞ 25.04.2026 22:20
GÜNCELLEME 25.04.2026 22:21
İran resmi ajansı IRNA'ya göre Telayi Nik, katıldığı bir televizyon programında ülkesinin askeri kapasitesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a başlattığı savaşı kaybettiğini ve söz konusu ülkelerin İran’a dair ortaya koyduğu hedefleri gerçekleştiremediğini savunan Telayi Nik, ülkesinin uzun yıllar boyunca füze konusunda çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
Telayi Nik, "İran’da yerli imkanlarla farklı alanlarda 1000'den fazla silah üretiliyor. Savaş sırasında bazı yerler zarar görse de silah üretimi devam etti. Füze gücünün önemli bir kısmı kullanılmadı." ifadesini kullandı.
İranlı Sözcü, ayrıca ülkesinin savunma ve saldırı kapasitesinin yok olmadığını aksine daha da güçlendiğini öne sürdü.
KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
-
Misafir 34 dakika önce Şikayet EtKullan artık şu atomu iran rica ediyoruz israile kaldır piyasadan yahudileri toptan.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Cskn 47 dakika önce Şikayet EtABD girdigi savasları kaybetti. Bir milleti esir alanazsınız. Ortadoguda ve bir çok ülkede ABD devletlere lider atar. Dedigini yapmayan lideri başaşağı eder. Liderler ABD nin esiridir. Karşı çıkıyormuş gibi görünürler. Lakin ABD ye hizmet etmek dusuncesindedirler. Var olmaları itaate baglidir. Dusuncem bu.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 58 dakika önce Şikayet EtABD ve itrail toparlanıp füzelere karşı koyabilmek için bilerek ateşkes istediler şimdi bir bahane bulup yeniden saldıracakBeğen Toplam 2 beğeni
-
malatya balabanlı 1 saat önce Şikayet EtO kadar çok yalan söylediler ki , artık inanmıyoruzBeğen Toplam 1 beğeni
-
Saglikci 1 saat önce Şikayet EtKiyamet asri Allah milletimzii kafirlerin tuzagindan korusun aminBeğen Toplam 8 beğeni