Trump'tan yine tuhaf açıklama: İran'ın bütün liderleri öldü, çok iyi insanlardı
"İran'ın yeni teklifinin kendisini tatmin etmediğini" söyleyen ABD Başkanı Trump, "Bütün liderleri öldü. Çok üzücü, çok iyi insanlardı" dedi. İran Dışişleri Bakanı Arakçi ise, ABD'nin aşırı taleplerinden vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.
- Tahran, ABD ile müzakereler için Pakistan'a teklifini sundu. ABD Başkanı Trump, "Teklif beni tatmin etmedi" dedi.
- İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ABD'nin aşırı taleplerinden vazgeçmesi halinde demokrasiye hazır olduklarını söyledi.
- Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise teklifin detaylarına ilişkin bilgi verilmedi ve müzakerelerin devam ettiği belirtildi.
Son dakika haberi: İran'ın ABD'ye yeni teklifiyle ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Özel diplomatik görüşmelerin ayrıntılarını paylaşmıyoruz, müzakereler devam ediyor" denildi.
TRUMP: SON TEKLİFLERİ BENİ TATMİN ETMEDİ
ABD Başkanı Donald Trump, "İran anlaşmak yapmak istiyor ama son teklifleri beni tatmin etmedi. Telefon üzerinden müzakereleri yapmak için çaba gösteriyoruz ama anlaşmadan emin değilim. İran yönetimi parçalanmış halde. Hepsi anlaşma istiyor ama dağılmış vaziyetteler" ifadelerini kullandı.
"İRAN'IN LİDERLERİ ÖLDÜ, ÇOK İYİ İNSANLARDI"
İran hakkında yeni açıklama yapan Trump, "Bütün liderleri öldü. Çok üzücü. Çok iyi insanlardı" diye konuştu.

ARAKÇİ: ABD AŞIRI TALEPLERİNDEN VAZGEÇERSE DİPLOMASİYE HAZIRIZ
İran Dışişleri Abbas Arakçi ise, "Eğer ABD aşırı taleplerinden, tehditkar sözlerinden ve provokatif eylemlerinden vazgeçerse Tahran diplomasiye hazır" dedi.
TEKLİFİN DETAYLARI PAYLAŞILMADI
İran, ABD ile müzakerelerde yeni teklifini Pakistan yönetimine iletmişti. Gelişmeyi duyuran İran resmi haber ajansı IRNA, teklifin içeriğine dair detay paylaşmadı.
Savaşın kalıcı olarak sonlanması ve Hürmüz Boğazı'nın açılması için müzakereye hazır olduğunu belirten Tahran yönetimi, nükleer faaliyetlerinin kalıcı ateşkesten sonra ele almayı teklif etmişti. ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın bu önerisini kabul etmemişti.
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırısıyla başlayan savaş, 8 Nisan'da ateşkes sürecine girmiş; ancak İslamabad'da başlatılan müzakereler tıkanmıştı.
-
halil 43 dakika önce Şikayet EtOrtds teklif olmaya bilirBeğen
-
celik 51 dakika önce Şikayet EtBirde dalga geciyor soysuzBeğen Toplam 1 beğeni
-
Yusuf Birol 54 dakika önce Şikayet EtBu herifin kafa gidik...Beğen Toplam 1 beğeni
-
FiKRiNiNFiKRi 4 saat önce Şikayet EtHırsızı hiçbir şey tatmin etmez.Beğen Toplam 4 beğeni
-
tamer 4 saat önce Şikayet EtHani iran savaşı kazanmıştı,neden barış teklifleri sunuyor.dünyada 3 tane azılı müslüman düşmanı ülke var,isral amerika iran yiyin birbirüniziBeğen Toplam 7 beğeni