Avrupa'nın devi Tel Aviv uçuşlarını Haziran'a erteledi

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik operasyonlarıyla artan bölgesel gerilim nedeniyle Lufthansa Grubu, Tel Aviv uçuşlarını Haziran ayına kadar askıya aldı. Birçok uluslararası havayolu şirketi de benzer güvenlik tedbirleri uyguluyor.

Avrupa'nın devi Tel Aviv uçuşlarını Haziran'a erteledi
Avrupa'nın devi Tel Aviv uçuşlarını Haziran'a erteledi
GİRİŞ 01.05.2026 23:37 GÜNCELLEME 01.05.2026 23:43

İsrail merkezli Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Alman havayolu şirketi Lufthansa, Tel Aviv'e yönelik uçuşlarını Haziran ayında da başlatmayacağını açıkladı. ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a yönelik başlattığı savaşın ardından onlarca uluslararası havayolu şirketi Ben Gurion Havalimanı'na yapılan uçuşları durdurmuştu.

Haberde, bünyesinde SWISS, Austrian, Brussels ve Eurowings gibi şirketleri barındıran Lufthansa Grubu'nun kararı şu ifadelerle aktarıldı:

"Grup, bölgedeki güvenlik durumuna bağlı olarak Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na gidiş ve dönüş bazı uçuşlara en erken 1 Haziran'da yeniden başlayabileceğini bildirdi."

"GÜVENLİK DURUMUNA BAĞLI OLARAK"

Avrupa merkezli taşıyıcılar arasındaki temkinli yaklaşım devam ederken, Fransa merkezli Air France Paris ile Tel Aviv arasındaki uçuşların yeniden başlamasını 10 Mayıs'a kadar erteledi. İsrail kamu yayın kuruluşunun verilerine göre, Çekya merkezli Smartwings 16 Mayıs'tan itibaren haftada yedi uçuşa yeniden başlamayı planlıyor. Düşük maliyetli havayolu şirketi Wizz Air ise devam eden belirsizlik nedeniyle uçuşların en az 4 Mayıs'a kadar durdurulacağını duyurdu. 

Öte yandan, uluslararası havayolu şirketleri arasındaki farklı yaklaşımların bir göstergesi olarak Etihad Havayolları, Abu Dabi ile Ben Gurion Havalimanı arasındaki seferlerine günde iki uçuşla yeniden başladı.

"YENİ BİR TAKVİM BELİRLENMEDİ"

ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a yönelik başlattığı saldırılar, Tahran yönetiminin Körfez'deki ABD müttefiklerine misilleme yapmasına ve Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına yol açtı. 

Pakistan'ın arabuluculuğuyla 8 Nisan'da ateşkes ilan edildi ve ardından 11-12 Nisan tarihlerinde İslamabad'da görüşmeler yapıldı ancak herhangi bir anlaşmaya varılamadı.

Sürecin devamında ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan'ın talebi üzerine ateşkesi tek taraflı olarak uzattı ve bu uzatma kararı için yeni bir takvim belirlemedi.

KAYNAK: AA
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin yeni silahı İsrail'i 'endişelendirdi': 'Demir Kubbe için ciddi tehdit'
Fenerbahçe'de futbolcular kazan kaldırdı! O ismi istemiyorlar