İsrail'den Mescid-i Aksa'ya çok sayıda baskın! Ezan okunması yasaklandı

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, nisan ayında Mescid-i Aksa'ya 30 kez baskın düzenledi, Tel Aviv yönetimi de Harem-i İbrahim Camisi'nde 91 kere ezanı yasakladı.

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya çok sayıda baskın! Ezan okunması yasaklandı
İsrail'den Mescid-i Aksa'ya çok sayıda baskın! Ezan okunması yasaklandı
GİRİŞ 03.05.2026 18:34 GÜNCELLEME 03.05.2026 18:34

Filistin Vakıflar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, geçen ay Mescid-i Aksa ve Harem-i İbrahim Camisi'ndeki ihlallere ilişkin bilgi verildi.

İSRAİL'DEN MESCİD-İ AKSA PROVOKASYONU

Buna göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, söz konusu süre zarfında İsrail polisinin korumasında 30 defa Aksa'ya baskın düzenledi ve caminin avlusunda dini ritüellerini icra etti.

Bazı günlerde Aksa'ya baskın düzenleyen İsraillilerin sayısı 600'ü aştı.

CAMİDE EZAN OKUNMASI 91 KERE YASAKLANDI

Aynı dönemde işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde yer alan Harem-i İbrahim Camisi'ne 376 İsrail askeri baskın yaptı ve camide ezan okunması 91 kere yasaklandı.

İhlaller arasında namaz kılanlara yönelik aramaların sıkılaştırılması ve camiye ait bazı bölüm ve kapıların kapatılması da yer aldı.

Açıklamada, uluslararası topluma söz konusu ihlallerin sonlandırılması, kutsal mekanların ve Kudüs'ün mevcut statüsünün korunması için müdahale etme çağrısı yapıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 6
  • Kahrol Chpkk 6 dakika önce Şikayet Et
    kahrolasica yahudiler.
    Cevapla
  • EnverPaşa 15 dakika önce Şikayet Et
    Vahşi kafirler zalim kafirler sizinle savaşmak farzdır.
    Cevapla
  • Misafir 22 dakika önce Şikayet Et
    Allah istaili kahhar ismiyle kahrı ğerişan eylesin.
    Cevapla
  • Misafir 24 dakika önce Şikayet Et
    Bu kafirlere dur diyecek bir Müslüman çıkacaktır inşallah
    Cevapla
  • Misafir 32 dakika önce Şikayet Et
    Ahhhh ki Ahhhhhh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dev banka altın için fiyat verip uyarıda bulundu
F.Bahçe'de seçim bombası! Mehmet Ali Aydınlar için olay itiraf: İttifak kurmak istemiş