Son dakika: Macron'dan Trump'a soğuk duş! ABD'nin planına rest çekti...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz planını işaret ederek, "Bana belirsiz gelen bir noktada herhangi bir askeri operasyona katılmayacağız" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 04.05.2026 11:24 GÜNCELLEME 04.05.2026 11:38

Avrupa Siyasi Topluluğu 8. Zirvesi’ne bu yıl Ermenistan’ın başkenti Erivan ev sahipliği yapıyor. "Geleceği İnşa Etmek: Avrupa'da Birlik ve İstikrar" temasıyla düzenlenen zirveye Avrupa Siyasi Topluluğu üyesi ülkelerin liderleri ile Kanada Başbakanı Kanada Başbakanı Mark Carney, Avrupa Siyasi Topluluğu 8. Zirvesi’nde bir araya geliyor.

Liderler, zirvenin yapıldığı Karen Demirchyan Spor ve Konser Kompleksi'nde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından karşılandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, zirve alanına gelişte basın mensuplarına açıklama yaptı. Fransız Cumhurbaşkanı Macron, çeşitli görüşmeler gerçekleştirme fırsatını yakaladıklarını kaydederek, "Özellikle Ermenistan ve Moldova’nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını destekleyecek çeşitli görüşmeler gerçekleştirme fırsatı bulacağız" dedi.

ABD VE İRAN’A HÜRMÜZ BOĞAZI’NI "KOORDİNELİ" BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMA ÇAĞRISI

ABD ve İran’ı Hürmüz Boğazı’nı "koordineli" bir şekilde yeniden açmaya çağıran Macron, "Her şeyden önce istediğimiz şey, ABD ve İran tarafından koordineli bir şekilde boğazın yeniden açılmasıdır. Hürmüz Boğazı’nı yeniden açmanın tek çözümü budur" dedi.

Fransız lider, ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz planını işaret ederek, "Bana belirsiz gelen bir noktada herhangi bir askeri operasyona katılmayacağız" ifadesini kullandı.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Bekir 1 ay önce Şikayet Et
    Trump öakronu dıyar duymaz fransız ürünlerine ek yüzde 50 gümrük vergisi koymuş. Makron olmuş mosmor
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Petrolü Araplardan ne alacaklar mış ? Amerikan Petrolü daha kalitelidir . Ondan satın alırlar .
    Cevapla
  • emre1907 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail, sözde koca amerkayi savaşa soktu,Amerkada dolaylı yollardan Avrupayi savasa sokmaya çalışıyor. Yani israilin savasina hiçde hukuki vede ahlaki olmayan savasa
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir, biz işimize bakalım.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hepiniz aynı markasınız.Yunan babanız.Yahudi anneniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel ve 11 milletvekili hakkında son dakika dokunulmazlık kararı
Fatih Birol'dan kritik Hürmüz uyarısı: Vazo kırıldı artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak