ABD'de İsrail lobisi depremi: Cumhuriyetçi vekil Thomas Massie her şeyi anlattı

ABD’li Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Thomas Massie, seçim kampanyasında kendisine karşı yürütülen devasa finansal operasyonu açıkladı. Massie, rakibine aktarılan fonların yüzde 95’inin İsrail lobisinden geldiğini belirtti.

ABD'de İsrail lobisi depremi: Cumhuriyetçi vekil Thomas Massie her şeyi anlattı
ABD'de İsrail lobisi depremi: Cumhuriyetçi vekil Thomas Massie her şeyi anlattı
GİRİŞ 08.05.2026 10:44 GÜNCELLEME 08.05.2026 11:59
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Kentucky milletvekili Thomas Massie, seçim kampanyası sırasında karşılaştığı finansal baskının yüzde 95'inin İsrail lobisinden geldiğini açıkladı.
  • Massie, lobi gruplarının kendisini hedef almasının sebebinin savaş yanlısı politikalara karşı çıkması olduğunu belirtti ve bu durumun Kongre'deki denetim mekanizmasını tehdit ettiğini ifade etti.
  • Finansman yöntemlerinin şeffaflıktan uzak olduğunu ve yasal boşlukların yabancı çıkarlar doğrultusunda kullanıldığını vurgulayan Massie, ABD kaynaklarının yurt dışına aktarılmasına karşı olduğunu dile getirdi.

Haber7-ÖZEL

Amerikan siyasetinin kalbinde "İsrail lobisi" tartışmaları yeniden alevlendi. 2012’ den beri görevde olan ve İsrail’e karşı tavır alan, Epstein dosyalarının tamamının yayınlamasını şiddetle savunan Kentucky milletvekili Thomas Massie, Tucker Carlson Show’da seçim sürecinde karşılaştığı eşi benzeri görülmemiş finansal baskının kaynağını tek tek açıkladı. Massie, milyarderlerin ve lobi kuruluşlarının Amerikan demokrasisine nasıl müdahale ettiğini ve Kongre'deki muhalif sesleri susturmak için nasıl bir mekanizma kurduklarını çarpıcı örneklerle gözler önüne serdi.

Kentucky milletvekili Thomas Massie

İSRAİL LOBİSİNDEN YÜZDE 95'LİK FİNANSAL KUŞATMA

Kongre Üyesi Thomas Massie, seçim kampanyası sürecinde kendisine karşı kullanılan paranın kaynağına ilişkin çarpıcı veriler paylaştı. Paranın halktan değil, belirli odaklardan geldiğini vurgulayan Massie, "Para sıradan insanlardan gelmedi. Milyarderlerden geldi ve bunun en az yüzde 95'i İsrail lobisinden geldi" ifadelerini kullandı. Massie, bu süreçte özellikle AIPAC, Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu ve İsrail için Birleşmiş Hristiyanlar gibi yapıların başı çektiğini belirtti. Ayrıca, Kentucky ile hiçbir bağı bulunmayan Miriam Adelson, Paul Singer ve John Paulson gibi ABD seçimlerine damga vuran üç dev milyarderin seçimlere olan etkisinden bahsetti.

“BUNLARA KARŞI OY VERDİM”

Lobi gruplarının kendisini hedef almasının temel nedeninin savaş yanlısı politikalara karşı çıkması olduğunu ifade eden Massie, Washington'daki yerleşik düzenin rahatsızlığını şu sözlerle dile getirdi: "Onların tutumu daha fazla savaş, daha fazla çatışma, daha fazla bomba, daha fazla dış yardım demek ve ben de bunlara karşı oy verdim. Dolayısıyla bu yarışın ciddi bir yarış olmasının ve benim kaybedebileceğimin gerçek nedeni, yabancı bir lobinin daha önce hiçbir Cumhuriyetçi yarışında yapmadığı ölçüde tam finansman sağlamış olmasıdır."

ABD'li gazeteci Tucker Carlson ve Kentucky milletvekili Thomas Massie

KONGRENİN TEK ‘İHBARCISI’ GİDECEK Mİ, KALACAK MI?

Massie, seçimleri kaybetmesi durumunda sadece bir koltuğun el değiştirmeyeceğini, aynı zamanda Kongre içindeki kritik bir denetim mekanizmasının da yok olacağını savundu.

Carlson, İsrail yanlısı lobi grupları ve milyarderler hakkında, “ Kentucky’deki Cumhuriyetçi ön seçimlerinde ne olacağı onları neden ilgilendirsin ki? diye sordu.

Gizli oturumlara ve devletin gözetleme faaliyetlerine dikkat çeken Massie, "Eğer 19 Mayıs'ta kaybedersem, gelecek yıl 3 Ocak'ta Kongre'den ayrılmış olacağım ve kimse Twitter'ımı takip etmeyecek, kimse neler olup bittiğini görmek için Facebook sayfamı ziyaret etmeyecek. Yürütme organının sizi gözetlemek için kullandığı yasaların gizli yorumlarını okumak üzere gizli SCIF'lere davet edilmeyeceğim. Kongre'deki tek ihbarcı, tabiri caizse, gitmiş olacak" diyerek ABD Kongresi’nde yaşanacak tehlikenin boyutuna işaret etti.

SİSTEME MÜDAHALE EDERKEN YASAL BOŞLUKLARI KULLANIYORLAR

Finansman yöntemlerinin şeffaflıktan uzak olduğunu ve paranın dolaylı yollarla rakibine aktarıldığını iddia eden Massie, sistemin işleyişini şu sözlerle deşifre etti: "Fark ettiğimiz ve çıkardığımız sonuç şu ki, bağışçılarından (Trump’ın desteklediği eski Deniz Komandosu Ed Gallrein'in) kampanyasına bir aracı vasıtasıyla nakit para aktarıyorlar."  Kendi eyaletinde tanınan bir isim olmamasına rağmen bu desteği aldı.

Bu durum, Amerikan seçim sistemindeki yasal boşlukların yabancı çıkarlar doğrultusunda nasıl kullanıldığını bir kez daha tartışmaya açtı.

ABD askeri kaynakları, İran'da İsrail'e hizmet ediyor

ABD KAYNAKLARI YURT DIŞINA AKTARILMAMALI

Programda Massie ile görüşen Carlson, İsrail yanlısı lobi gruplarının Kentucky'deki bir ön seçimle neden bu kadar yakından ilgilendiğini sordu.

Carlson, Massie'nin İsrail'e karşı bir düşmanlığı olmadığını, sadece ABD kaynaklarının yurt dışına gönderilmesine karşı çıktığını belirterek, "İsrail'e saldırmadınız bile. İsrail'e düşman bile değilsiniz. Yahudiler hakkında mırıldanmıyorsunuz. Bunun konuyla hiçbir ilgisi yok. Sadece ABD hükümetinin diğer ülkelere para göndermemesi gerektiğini düşünüyorsunuz, değil mi?" sorusunu yöneltti.

Massie ise bu tespite, "Doğru. Bu arada, bu benim seçmenlerimin de görüşü" diyerek yanıt verdi.

KAYNAK: HABER7
Mücahit Çetin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Mücahit Çetin

Editör Hakkında

1993 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Medya kuruluşlarında gündem ve özel haber editörü olarak görev aldı. Halen Haber7’de özel haber editörü olarak çalışıyor. ‎
YORUMLAR 7
  • Misafir 13 dakika önce Şikayet Et
    Bizde de chp nin kazandığı belediyelerde ki sistem de aynen bu hükumeti ele geçirmek icin sermaya biriktirmek icin sistematik çalmaya yöneldiler bun dikkat etmeli ve devlet olarak tedbirini almalı
    Cevapla
  • Murat76 33 dakika önce Şikayet Et
    İşte bizde de muhalefetin eline sermayenin devasa gücünü versen, ki verdiler nerdeyse imamoğlu satın ala ala tıpkı chpyi ele geçirdiği gibi ülkeyi de ele geçirecekti. O zaman devletin bekası sermayenin gücü ile tehdt edilemeyecek şekilde bir sistem getirmek zorundayız. Devlet yönetimine tabi olanlar en ufak bir yanlışlarında kellesinden olacağını bilerek göreve tabi olmalı.
    Cevapla
  • Karanlık Odak 35 dakika önce Şikayet Et
    ABD’de siyaset, ticaret, sanayi, finans, akademik kurumlar, medya siyonist sermayenin kontrolü altındadır. ABD bu kirli ağ ile İsrailin taşeronu ve koruması durumuna getirilmiştir. Epstein olayı tüm dünyada etkili kişilerin bunların elinde oyuncak haline geldiğini göstermiştir. Avrupa’da da durum genellikle böyledir.
    Cevapla
  • Vedat 37 dakika önce Şikayet Et
    ABD'yi yahudiler yönetiyor zaten. Yahudiler süt vermeyecek ineği beslemez.
    Cevapla
  • Eren 40 dakika önce Şikayet Et
    Amerika amwrikalıların değil onlar artık siyınist İsrail'in kölesi, bu adam bunu söylüyor yakında bunuda kenediyi öldürdükleri gibi öldürürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Değişiklik yürürlüğe girdi! İkisi artık tek cihazda...
Bakan Gürlek duyurdu: Özkan Yalım etkin pişmanlıktan ifade verdi!