İsrail'den BM yetkilisine Gazze gözaltısı: Dakikalarca sorguladılar

İsrail'in, BM Genel Sekreter Yardımcısı Gilles Michaud'u Ben Gurion Havalimanı'nda yaklaşık 45 dakika alıkoyup Gazze ziyareti nedeniyle sorguladığı bildirildi.

İsrail'den BM yetkilisine Gazze gözaltısı: Dakikalarca sorguladılar
İsrail'den BM yetkilisine Gazze gözaltısı: Dakikalarca sorguladılar
GİRİŞ 14.05.2026 08:06 GÜNCELLEME 14.05.2026 09:37

İsrail'in, üst düzey bir Birleşmiş Milletler yetkilisini Ben Gurion Havalimanı'nda kısa süreliğine alıkoyup sorguladığı bildirildi.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un haberine göre, BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Güvenlikten Sorumlu Yetkili Gilles Michaud, salı sabahı ülkeye giriş yaptığı sırada yaklaşık 45 dakika boyunca alıkonuldu.

Kanada vatandaşı olan Michaud'nun, İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet tarafından 2025 yılında Gazze'ye gerçekleştirdiği bir ziyaret nedeniyle sorgulandığı belirtildi.

Haberde, söz konusu ziyaretin İsrail makamlarıyla koordinasyon halinde yapıldığı ifade edildi.

Habere göre, BM yetkilisinin pasaportlarına el konuldu ve havalimanındaki bekleme alanına götürülerek burada yaklaşık 45 dakika tutuldu.

Michaud'nun sorgu sırasında, geçen ağustos ayında Gazze'ye yaptığı resmi ziyaret hakkında sorularla karşılaştığı kaydedildi.

Yedioth Ahronoth, yaşananları "İsrail açısından utanç verici bir diplomatik olay" olarak nitelendirdi.

Gazeteye göre Michaud, maruz kaldığı muamelenin üst düzey bir BM yetkilisi için alışılmadık olduğunu belirterek benzer bir durumla başka ülkelerde karşılaşmadığını söyledi.

Gazeteye konuşan İsrailli yetkililer, olayın "yanlış kimlik tespitinden kaynaklandığını" savundu.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • ötekisi 21 dakika önce Şikayet Et
    israil terör örgütünün utanacak yüzü var mı
    Cevapla
  • Ali 24 dakika önce Şikayet Et
    Yapılacak en güzel iş BM‘nin İsrail’le bütün ipleri koparması
    Cevapla
  • Maraşlı 46 dakika önce Şikayet Et
    BM nin kimlerin emrinde olduğu artık çok net.
    Cevapla
  • KertenKeRRe____x____ 47 dakika önce Şikayet Et
    Bu sorgulama, BM İSTAİL İÇİN ÇALIŞMALIDIR, AKSİ HALDE.... mesajıdır..
    Cevapla
  • Karizma 54 dakika önce Şikayet Et
    BM Abd ve İsrail Güdümünde Kontrolunde bi Statüsü yok Taraflı çalışan Sektör Olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bolu Belediyesine 'irtikap' soruşturması: Tanju Özcan için 263 yıla kadar hapis istemi!
Meteoroloji ve Bakanlıktan peş peşe uyarı! 39 ilde sarı alarm verildi, kuvvetli yağacak