Körfez ülkesinden son dakika savaş açıklaması! Bomba İran iddiası! Resmen ilan ettiler

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran’ın Abu Dabi yönetiminin ABD ve İsrail'in İran'a saldırısıyla başlayan savaşta "aktif rol aldığına" yönelik suçlamalarını reddettiğini bildirdi.

Körfez ülkesinden son dakika savaş açıklaması! Bomba İran iddiası! Resmen ilan ettiler
Körfez ülkesinden son dakika savaş açıklaması! Bomba İran iddiası! Resmen ilan ettiler
GİRİŞ 15.05.2026 19:57 GÜNCELLEME 15.05.2026 19:57

SON DAKİKA HABERİ: BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından, BAE Devlet Bakanı Halife bin Şahin el-Merir'in Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki BRICS ülkelerinin dışişleri bakanlarının katıldığı zirvede yaptığı konuşma hakkında yazılı açıklama yapıldı.

BAE SAVAŞTA AKTİF ROL ALDIĞI İDDİALARINI REDDETTİ

Açıklamaya göre, Bakan Merir, toplantıda yaptığı konuşmada, İran’ın BAE ve bölgedeki bazı ülkelere yönelik saldırılarının Birleşmiş Milletler Şartı, uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilkelerinin açık ihlali olduğunu söyledi.

Merir, ABD ve İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan savaşta BAE'nin "aktif rol aldığına" yönelik tüm iddia ve tehditleri kesin şekilde reddettiklerini belirterek, ülkesinin her türlü tehdide karşı egemenlik haklarını koruma konusunda gerekli diplomatik, hukuki ve askeri haklara sahip olduğunu vurguladı.

İran’ın Hürmüz Boğazı’nda deniz ulaşımını engellediğini de belirten Merir, ticari gemilerin hedef alınmasının ve boğazın ekonomik baskı unsuru olarak kullanılmasının bölgesel istikrar ve küresel enerji güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.

3 BİN BALİSTİK FÜZE ENGELLEDİK

Bakan Merir, 28 Şubat 2026’dan bu yana İran kaynaklı yaklaşık 3 bin balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracı saldırısının hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini dile getirdi.

Söz konusu saldırıların BAE'deki sivil altyapıları hedef aldığı değerlendirmesinde bulunan Merir, İran’ın uluslararası ve bölgesel kınamalara rağmen saldırılarını sürdürdüğünü kaydetti.

Merir, söz konusu saldırıların tüm sonuçlarından İran’ı sorumlu tutarak, bölgesel istikrar için devletlerin egemenliğine saygı gösterilmesi, diyaloğun güçlendirilmesi ve uluslararası hukuka bağlı kalınması gerektiğini belirtti.

Tahran yönetimi, ABD ve İsrail'in saldırılarıyla başlayan savaşta BAE'nin "topraklarını İran'a yönelik saldırılarda kullandırdığı ve aktif rol aldığı" suçlamasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 6
  • Hmz 6 dakika önce Şikayet Et
    İsrail ve abd ye güvenerek efeleniyorsunda bak insan kalmadı ülkende
    Cevapla
  • Misafir 28 dakika önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail'in 1 numaralı uşağıdır Müslümanların katledilmesine en büyük desteği Birleşik Arap emirlikleri verir
    Cevapla
  • TURAN 35 dakika önce Şikayet Et
    iran büyük tehlike başsız bir yönetim var. Türkiye içinde Iran israilden daha tehlikeli.Güvenilmez bu Acemlere
    Cevapla
  • Akıncı 38 dakika önce Şikayet Et
    Siyonist BAE sen de kahruperişan ol, gavur dostı adiler
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 48 dakika önce Şikayet Et
    İran'ın eski füzeleri çok ... Bundan sonra bir daha ABD ve İsraile yardım ederlerse, bundan atacakları füzeleri bakalım ne kadar engelleyebileceksin... İran şimdi hipersonik füze üretim kapasitesini artırdı. 3000 tane sana , hipersonik füze kullanmadı , normal balistik füze atmış... Yani sizi yormuş... Bundan sonra yere düşersiniz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gürcistan’da meydana gelen feci trafik kazası yürekleri yaktı
Özkan Yalım'dan 'Özgür Özel' hamlesi: Mesajlar ortaya çıktı! İfade verecek