Tahran'dan dikkat çeken çıkış: Yeni bir saldırının sonuçları ağır olur!

ABD saldırılarının “şaşırtıcı senaryolarla” karşılaşacağını ve ABD’nin yeniden “bataklığa saplanacağını” söyleyen İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Şikarçi, Trump'ın Tel Aviv’in kışkırtmalarıyla hareket ettiğini belirtti.

GİRİŞ 17.05.2026 15:18 GÜNCELLEME 17.05.2026 16:08

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, ABD’nin İran’a yönelik yeni bir saldırısının daha ezici sonuçlar doğuracağını söyledi.

İRAN GENELKURMAY BAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ ŞİKARCİ'DEN ABD’YE UYARI

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’na göre Şikarçi, ABD’yi, İran’a yönelik olası saldırılarına karşı uyardı.

Şikarçi, ABD’nin İran’a yönelik olası yeni saldırısının daha ezici sonuçları olacağını belirterek, saldırıların şaşırtıcı senaryolarla karşı karşıya kalacağını ve ABD’nin yine bir “bataklığa saplanacağını” söyledi.

HAMANEY'İN BAŞDANIŞMANI'NDAN TRUMP'A İSRAİL UYARISI

Öte yandan,  İran lideri Mücteba Hamaney'in Başdanışmanı ve ülkenin önde gelen siyasetçilerinden Ali Ekber Velayeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın Tahran'a yönelik tehdit söylemlerine ilişkin, "İsrail'in ipiyle kuyuya inmenin ağır bir bedeli vardır." dedi.

Velayeti, "Tel Aviv'in kışkırtmasıyla şiddetlenen Trump'ın tehditleri stratejik bir tuzağa girmektir." ifadelerini kullandı.

ABD'de İran konusunda bazı hesap hataları yapıldığını öne süren Velayeti, şunları kaydetti:

"Netanyahu'nun Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ziyaretinin açığa çıkmasıyla birlikte Abu Dabi'nin çaresizliği ve öfkesi ile Pentagon'un veri uydurmaları Washington'daki hesap krizini göstermektedir."

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • SELAMİ 24 dakika önce Şikayet Et
    Öyle öyle tabi tabi ne demezsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BAE'de enerji santraline saldırı! Alevler yükseliyor
 Katliamın gölgesi ABD’yi takip ediyor: Blinken'a protesto kameralara yansıdı