ABD basını bombayı patlattı! İran, Trump ve Netanyahu'yu birbirine düşürdü!

ABD basını, İran ile savaşı sona erdirmeyi hedefleyen ABD Başkanı Donald Trump ve savaşın yeniden başlamasını isteyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun görüş ayrılığına düştüğünü bildirdi.

ABD basını bombayı patlattı! İran, Trump ve Netanyahu'yu birbirine düşürdü!
ABD basını bombayı patlattı! İran, Trump ve Netanyahu'yu birbirine düşürdü!
GİRİŞ 21.05.2026 04:07 GÜNCELLEME 21.05.2026 04:07

ABD ile İran arasında yapılacak muhtemel bir anlaşmaya dair umutlar sürerken, ABD merkezli haber sitesi Axios dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

TRUMP VE NETANYAHU'DAN BARIŞ PLANI GÖRÜŞMESİ

Axios’un hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre; ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Salı günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Katar ve Pakistan öncülüğünde ve diğer bölgesel arabulucuların katkılarıyla hazırlanan revize edilmiş barış planı taslağını ele aldığı bildirildi.

Binyamin Netanyahu ve Donald Trump

30 GÜNLÜK MÜZAKERE DÖNEMİ BAŞLATMAK İÇİN NİYET MEKTUBU İMZALAYACAKLAR

Trump’ın Netanyahu'ya arabulucuların ABD ve İran'ın savaşı resmen sona erdirmek ve İran'ın nükleer programı ve Hürmüz Boğazı'nın açılması gibi konular üzerine 30 günlük bir müzakere dönemi başlatmak için imzalayacağı bir "niyet mektubu" üzerinde çalıştıklarını söylediği aktarıldı.

TRUMP BARIŞ, NETANYAHU SAVAŞ İSTİYOR

Gergin geçen görüşmede Netanyahu’nun öfkeli bir tutum sergilediği belirtilirken, İsrailli liderin müzakerelere son derece şüpheyle yaklaştığı ve İran'ın askeri yeteneklerini daha da zayıflatmak için savaşı yeniden başlatmak istediği kaydedildi.

İki liderin bundan sonra izlenecek yol haritası konusunda anlaşmazlık yaşadığı, ve Netanyahu’nun görüşmeden son derece rahatsız olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bomba CHP iddiası! Özgür Özel adaylığını ilan edecek! İmamoğlu modeli devrede
Final öncesi kriz büyüyor! Acun Ilıcalı'dan sert çıkış: Premier Lig'e çıkmamız lazım