Rusya'da petrol rafinerisine saldırı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Samara bölgesindeki Sızran Petrol Rafinerisi'ne yönelik uzun menzilli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

GİRİŞ 21.05.2026 12:54 GÜNCELLEME 21.05.2026 13:13

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uzun menzilli silahları kullanarak Rusya'daki hedeflere yönelik saldırıları sürdürdüklerini belirtti.

Ukrayna sınırından 800 kilometreden daha uzak bir mesafede yer alan Sızran Petrol Rafinerisi'ni hedef aldıklarını aktaran Zelenskiy, Ukrayna ordusundan saldırı gerçekleştiren birimlere teşekkür etti.

Zelenskiy, Samara bölgesinde saldırı yapılan söz konusu petrol rafinerisine ait olduğu belirtilen görüntüyü de paylaştı.

KAYNAK: AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i yeryüzünden silmek isteyen ülkeler açıklandı! İşte Tel Aviv'i titreten liste!
UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Aston Villa