Yağlı urganlıyı dünyadan sonra İsrail kabinesi de istenmeyen adam ilan etti
Sumud Filosu aktivistlerini hedef alan Ben-Gvir, paylaştığı işkence ve hakaret dolu görüntülerle kendi hükümeti dahil her kesimden kınama aldı. Dışişleri Bakanı Gideon Sa'ar, “Siz İsrail’in yüzü değilsiniz.”
- İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Küresel Sumud Filosu aktivistlerine yönelik alaycı ve saldırgan tutumuyla hem kendi ülkesinde hem de uluslararası alanda eleştiri yağmuruna tutuldu.
- Ben-Gvir'in sosyal medyada paylaştığı video, aktivistleri "terörist" olarak nitelendirirken, Başbakan Netanyahu ve diğer hükümet yetkilileri, Ben-Gvir'in tutumunun İsrail'in değerleriyle bağdaşmadığını belirtti.
- Uluslararası toplumdan gelen tepkiler arasında, Türkiye, İtalya, Fransa, Güney Kore ve İngiltere gibi ülkelerin hükümetleri, Ben-Gvir'in eylemlerini kınayarak, aktivistlere yönelik muameleye karşı sert eleştirilerde bulundu.
Haber7
Küresel Sumud Filosu aktivistlerine saldırıda bulunan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Netanyahu ve kabinesi de dahil olmak üzere İsrail siyasi yelpazesinin her kesiminde beklenmedik bir şekilde alay konusu oldu. İsrail’in gerçek yüzünü ve niyetini tüm dünyaya nefretine hakim olamayarak gösteren Ben Gvir dünya liderlerinin de tepkilerinin odağına yerleşti.
ככה אנחנו מקבלים את תומכי הטרור
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) May 20, 2026
Welcome to Israel pic.twitter.com/7Hf8cAg7fC
Geçen hafta Ben-Gvir Aşdod limanına getirilen aktivistlerle alay ettiği, zorbaladığı içeriği sosyal medya hesabından paylaştı. İngilizce başlığı "İsrail'e Hoş Geldiniz" olan videoda İbranice olarak "İşte terör destekçilerini böyle karşılıyoruz" diye yazdı. Gıda, ilk yardım malzemeleri, bebek mamaları, battaniye gibi savaş bölgesinde acil olarak karşılanması gereken ihtiyaçları taşıyan teknedeki insani yardım gönüllülerini “terörist” olarak adlandıran eli kanlı katiller İsrail’in nefretini bir kez daha gözler önüne serdi.
Videonun başında, "Özgür Filistin!" diye bağırarak ayağa kalkan bir aktivistin, "Sessiz olun, sessiz olun!" diye bağıran güvenlik görevlileri tarafından şiddetle yere itildiği görülüyor. Ben-Gvir, İsrail bayrağı sallayarak yürüyüşüne devam ediyor ve kaçırılan aktivistlerden oluşan bir grubun, başları yere eğik şekilde zorla işkence pozisyonlarına sokulduğu videoda Ben-Gvir, gardiyanlara "İyi iş çıkardınız!" diyor ve herkese "İsrail'e hoş geldiniz! Biz buranın efendileriyiz!" diye bağırıyor.
![]()
SİYONİST REJİMDEN BİLE SERT ELEŞTİRİ GELDİ
Başbakan Netanyahu, Gazze’de gerçekleştirdikleri soykırımı unuttu ve İsrail’in değerleriyle bağdaşmadığını ifade ederek şok iddiada bulundu. Netanyahu, “İsrail’in, Hamas teröristlerini destekleyen kışkırtıcı filoların karasularımıza girmesini ve Gazze’ye ulaşmasını engelleme hakkı vardır. Ancak Bakan Ben Gvir’in filo aktivistlerine karşı sergilediği tutum, İsrail’in değerleri ve normlarıyla uyumlu değildir. İlgili makamlara, bu kışkırtıcıları bir an önce sınır dışı etmeleri talimatını verdim.” şeklinde konuştu.
Dışişleri Bakanı Gideon Sa'ar, Netanyahu'nun mesajını paylaştı, ancak Ben-Gvir'i daha da kınayan kendi mesajını da yayınladı. Ben-Gvir'in İsrail'in yüzü olmadığını iddia eden Sa’ar bu vahşiliğin ilk defa gerçekleşmediğinin altını çizdi: “Bu utanç verici tavrınızla devletimize bilerek zarar verdiniz ve bu ilk kez olmuyor. IDF askerlerinden Dışişleri Bakanlığı personeline ve daha pek çok kişiye kadar, sayısız insanın gösterdiği muazzam, profesyonel ve başarılı çabaları boşa çıkardınız. Hayır, siz İsrail'in yüzü değilsiniz.”
![]()
YAĞLI URGANI BOYNUNDA KATİLE ULUSLARARASI ÖFKE
Türkiye’den yapılan açıklamada, “Sumud Filosu insanlık haysiyetini temsil etmektedir. Başında Netanyahu’nun olduğu “soykırım örgütü” ise tüm insanlık değerlerine düşmandır. “Soykırım örgütü” üyesi bir bakanın, Sumud Filosu katılımcılarına uyguladığı sözlü ve fiziki şiddeti lanetliyoruz. İnsanlık, bu soykırım şebekesini hukuk önünde eninde sonunda mahkum edecektir. Sumud Filosu’nun tüm asil katılımcılarını selamlıyoruz. Sumud Filosu’nu desteklemek insanlığı desteklemektir" ifadelerine yer verildi.
İtalyan Başbakanı Giorgia Meloni, videoyu "kabul edilemez" olarak nitelendirerek, aktivistlere yönelik muamelenin insanlık onurunu ihlal ettiğini belirtti. İtalya Dışişleri Bakanlığı, gözaltına alınanlar arasında bir milletvekili ve bir gazetecinin de bulunduğunu açıkladı."İtalya ayrıca bu göstericilere yönelik muamele ve İtalyan hükümetinin açık taleplerine gösterilen tam bir saygısızlık nedeniyle özür dilenmesini talep ediyor" diyen yetkili, İsrail'in Roma Büyükelçisi'nin de çağrılacağını sözlerine ekledi.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, “İsrail hükümetindeki kendi meslektaşları tarafından kınanan, Bay Ben Gvir'in Global Smud filosu yolcularına yönelik eylemleri kabul edilemezdir. Fransa'daki İsrail Büyükelçisi'nin çağrılmasını talep ettim; öfkemizi ifade etmek ve açıklamalar almak için” ifadesiyle filodaki Fransız vatandaşlarına yönelik kötü muamele nedeniyle İsrail'in Paris Büyükelçisi'ni çağırdığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. “Filoya katılan yurttaşlarımıza saygıyla davranılmalı ve mümkün olan en kısa sürede serbest bırakılmalıdır" diye yazdı.
Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae Myung Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail deniz kuvvetleri tarafından gözaltına alınanlar arasında Güney Kore vatandaşlarının da bulunduğunu belirterek, İsrail'in eylemlerini "sınırları tamamen aşmış" olarak nitelendirdi.
İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Ben Gvir’in kışkırtıcı paylaşımının insanlık onurunu ihlal ettiğini şu sözlerle ifade etti: “İngiltere, İsrail Bakanı Itamar Ben-Gvir'in paylaştığı kışkırtıcı videonun ardından bugün İsrail'in Londra Büyükelçiliği Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Bu karar, İngiltere'nin Küresel Sumud Filosu'nda yer alanlarla alay eden tutumu güçlü şekilde kınadığının bir göstergesidir. Bu davranışlar insanlara yönelik en temel saygı ve onur standartlarını ihlal etmektedir.”
İspanya ve İrlanda da açıklamalar yayınlayarak Ben Gvir'in "canavarca" ve "dehşet verici" davranışını kınadı.
Hatta ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimi bile nadir görülen bir eleştiri yayınlayarak Ben Gvir'in eylemlerini "iğrenç" olarak nitelendirdi.
ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, “Ben Gvir ulusunun onuruna ihanet etti” şeklinde tepkisini dile getirdi.
![]()
TÜRKİYE’YE GETİRİLDİLER
İsrail'in Gazze'ye uyguladığı yasadışı ve insanlık dışı kuşatmayı kırmak için teknelerin ve aktivistlerin yer aldığı son Gazze özgürlük filosu da geçmişteki filolara benzer şekilde, İsrail’in düzenlediği korsan baskınla hedefine ulaşamadan Siyonist rejimin askerleri tarafından engellendi. İsrail, teknelere ve aktivistlere denizde saldırdıktan sonra gözaltına aldı.
44 farklı ülkeden aktivistin katıldığı yardım filosu aktivistlerini terör devleti alıkoydu. Ankara’nın gerçekleştirdiği diplomatik girişimlerin ardından Dışişleri Bakanlığı kaynakları, “Dışişleri Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen tahliye çalışmaları kapsamında, İsrail güçlerince alıkonulan Küresel Sumud Filosu katılımcısı vatandaşlarımız ile üçüncü ülke uyruklu katılımcılar, Tel Aviv Büyükelçiliğimiz yetkililerinin gözetiminde Ramon Havalimanı'ndan ayrılarak ülkemize hareket etmiştir. Özel uçak seferleriyle, 85'i vatandaşımız olmak üzere, 422 filo katılımcısı ülkemize getirilmektedir” ifadeleriyle aktivistlerin sağ salim ülkemize getirildiğini bildirdi.
-
Neoturk 9 dakika önce Şikayet EtKurban Arifesinde Allah size yapacagini tez yapsin, Dünya sizin yüzünüzden batiyorBeğen
-
Müsilm ÖZTÜRK 16 dakika önce Şikayet Etİtrail hükümeti Gavura kızıyor da o kadar kan döküldü haksız yere.. Ona neden kızmıyorlar. Netanyahudisi ve yanlılarını idam ederlerse işte o vakit doğru yöndeler yoksa göstermelik hareketler boş.Beğen
-
Sansüre uğrayan 16 dakika önce Şikayet EtTimsah gözyaşları ancak bu kadar olabilir.....Beğen
-
Abbas 16 dakika önce Şikayet EtO itrailli tek olarak günah keçisi olmamalı. Bu eylem soysuz İtrail devletinin politikasıdır. İsimler gelir geçer ama politika değişmez. Bunun aynısını Adalar denizinde de görmek mümkündür. Hükümetler değişir, Türk düşmanlığı değişmez. Onun için hep büyük resmi okumak lazım.Beğen
-
Murat 20 dakika önce Şikayet EtIste israilin gercek yuzu soykirimci cocuk katili terorist insan haklarindan uzak iskenceci dine insana deger vermeyen mahluklarla dolu bir teror yapilanmasi israilBeğen