İsrail 40 aktivisti kara listeye aldı

İsrail, Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'ne bağlı 40 aktivisti kara listeye aldı. İsrail'e girişleri yasaklanan isimlerin bağlı kuruluşa çeşitli suçlamalar yönelten Tel Aviv, başkanın "Hamas bağlantılı bir isim" olduğunu iddia etti.

İsrail 40 aktivisti kara listeye aldı
İsrail 40 aktivisti kara listeye aldı
GİRİŞ 28.05.2026 06:16 GÜNCELLEME 28.05.2026 06:16
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Euro-Med Monitor adlı insan hakları kuruluşuna bağlı 40 aktivistin İsrail'e girişinin yasaklandığını duyurdu.
  • Bakan, bu kuruluşu "terörü desteklemekle" suçlayarak, aktivistlerin girişinin engellenmesi talimatını verdiğini belirtti.
  • İsrail, Euro-Med Monitor'un İsrail karşıtı faaliyetler yürüttüğünü ve uluslararası platformlarda ülkenin meşruiyetini hedef aldığını iddia etti.

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'ne (Euro-Med Monitor) bağlı 40 aktivistin İsrail'e girişinin yasaklandığını açıkladı.

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, yaptığı açıklamada, insan hakları alanında faaliyet gösteren kuruluşu "terörü desteklemekle" suçlayarak, "40 aktivistin İsrail'e girişinin engellenmesi talimatını verdim" dedi.

İsrail Diaspora Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamada, Euro-Med Monitor için "İsrail karşıtı faaliyetler yürüten bir kuruluş" ifadeleri kullanıldı.

Merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan kuruluşun, İsrail'e yönelik boykot çağrıları yaptığı, ülkenin uluslararası platformlarda meşruiyetini hedef aldığı ve Uluslararası Adalet Divanı'ndaki süreçlerde İsrail karşıtı girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.

Ramy Abdo

Bakanlık ayrıca, Euro-Med Monitor'un kurucusu ve başkanı Ramy Abdo'nun "Hamas bağlantılı bir isim" olduğunu iddia etti.

İsrail tarafı, kuruluşun uluslararası kurumlar, medya ve akademik çevrelerde sistematik biçimde İsrail karşıtı söylem geliştirdiğini savundu. Raporda, örgütün "soykırım, kasten aç bırakma ve organ hırsızlığı" gibi suçlamaları belgeye dayanmayan bilgilerle gündeme taşıdığı öne sürüldü.

İsrail Diaspora Bakanlığı, kuruluşun Avrupa Birliği (AB) ile İsrail arasındaki ortaklık anlaşmasının askıya alınması yönünde faaliyet yürüttüğünü de iddia etti. Açıklamada, Euro-Med Monitor'un, Güney Afrika'nın İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada hukuk ekibine destek verdiği belirtildi.

Euro-Med Monitor'den yapılan açıklamada da İsrail'in dezenformasyon ve tehditlerine karşı önlemler aldıklarını, çalışmalarına devam edeceklerini duyurdu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP’li Güzelbahçe Belediyesi soruşturmasında skandal: Beklemediğin anda öldüreceğiz
Dünya Kupası tarihinde görülmemiş olay!